Десятки «Калібрів» і одиниці «Кинджалів». У ГУР розповіли про темпи виробництва ракет в РФ


Десятки "Калібрів" і одиниці "Кинджалів". У ГУР розповіли про темпи виробництва ракет в РФ

Андрій Юсов (Скріншот)

Наразі в Росії виробляють набагато менше ракет, ніж раніше, а те, що виробляється, не накопичується, а одразу випускається по Україні. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він зазначив, що крім залишків ракет в РФ налагоджене і їхнє виробництво, і країна-терорист працює над тим, щоб його збільшувати.

«Але, якщо говорити про «Іскандери» — це значно менші обсяги, ніж тих самих «Калібрів», і фактично все що зараз виробляється, одразу і випускається російськими терористами по Україні», — сказав Юсов.

Коментуючи кількісні показники нинішнього виробництва ракет в РФ, представник ГУР сказав, що це «десятки» ракет «Калібр», а «Іскандерів» і «Кинджалів» росіяни виробляють «значно менше, одиниці».

  • У документі санкційної групи Єрмака-Макфола, який є в ексклюзивному розпорядженні LIGA.net, зазначається, що переважна більшість іноземної електронної компонентної бази, яка використовується Росією для виробництва ракет, вироблена у США – 81%.
  • 21 липня Юсов повідомляв, що в РФ продовжують виробляти ракети, але це вже зовсім не ті обсяги, що були раніше, і наразі РФ не здатна компенсувати вже витрачений ракетний потенціал.
  • Також зараз Росія збільшує виробництво дронів, зокрема, баражувальних боєприпасів «Ланцет», однак заяви щодо великих обсягів виробництва — це пропаганда РФ.

Читайте також: ГУР про наліт дронів на Москву: Проблема для Путіна. Усі росіяни повинні відчувати війну

Джерело

Новости Украины