Дев’ять захисників із Харківщини повернулися з полону

Україні вдалося обміняти ще 106 військовослужбовців.

Додому повернулися захисники з Бахмутського напрямку.

25 травня Україна повернула з російського полону 106 військових, які обороняли Україну неподалік Бахмута. За попередньою інформацією, дев’ятеро з них — жителі Харківської області. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ми цінуємо кожного нашого захисника, пишаємося ними та докладаємо максимум зусиль для якнайшвидшого повернення додому усіх, хто потрапив в полон. ХОВА підтримує зв’язок з родинами усіх полонених нашої області та надає їм допомогу та підтримку», — зазначи Синєгубов.

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, сьогодні додому повернулися 8 офіцерів і 98 військових рядового й сержантського складу. Це тероборонівці, прикордонники, бійці Держспецслужби транспорту. 68 із визволених бійців до цього вважалися зниклими безвісти. Деякі військові мають травми.

«Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до Збройних сил України: з них, зокрема, 21 представник територіальної оборони. Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту. Щонайменше сім врятованих Оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання. Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік», — розповіли у Координаційному центрі.

Окрім цього, сьогодні Україні повернули три тіла захисників: двох іноземців та однієї громадянки України.

За час війни в Україну завдяки обмінам повернулися 2430 людей, 139 із них — цивільні.

Як писав UA-NEWS.in.ua, у квітні під час обміну полоненими з Росією з неволі були звільнені 12 українців: 10 військових і двоє цивільних. Також додому повернулися двоє цивільних, яких утримували як заручників: одного чоловіка полонили у селі Липці.

Джерело

Новости Украины