Діяли під керівництвом спецслужб РФ: у Києві затримали п’ятьох чоловіків за підпал авто військових

Авто військового, яке могли спалити підозрювані. Поліція Києва/Telegram

У Києві правоохоронці затримали п'ятьох чоловіків, яких запідозрили у підпалі автомобілів військових у кількох районах столиці на замовлення російських спецслужб. За даними правоохоронців, підозрювані спалили щонайменше п'ять авто.

Про це повідомляють Київська міська прокуратура та поліція Києва.

"Правоохоронці встановили, що фігуранти, віком від 21 до 29 років, діяли за чітким керівництвом "наставників" зі спецслужб РФ та ретельно готувалися. Зокрема, порушники були проінструктовані про правила маскування, шляхи втечі та планували підпали заздалегідь", – йдеться у поліції

За даними слідства, в кінці серпня на початку вересня 2024 року чоловіки шукали заробіток. Їм на Telegram надійшло повідомлення з пропозицією за 1000 доларів США спалити авто, яке належить військовослужбовцю ЗСУ чи інших військових формувань.

Для підпалу вони купували у найближчих магазинах рідину для розпалювання вогню, чекали ночі та йшли виконувати завдання, зазначили у столичній прокуратурі.

За даними правоохоронців, зокрема у Голосіївському районі на вулиці Ямській двоє молодиків 25 та 28 років підпалили автівку "Chevrolet Tahoe". У Дарницькому районі на вулиці Урлівській двоє 21-річних чоловіків підпалили автомобіль 'Mercedes Vito". А в Оболонському районі на вулиці Озерній 28-річний чоловік облив легкозаймистою речовиною та підпалив автомобіль "Niva".

На свій мобільний телефон палії знімали, як машини горять, і в подальшому звітували про це замовнику.

Як зазначили у Київській міській прокураторі, обіцяні кошти ніхто із виконавців не отримав.

Всіх п'ятьох фігурантів затримали. Їм повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі. Також їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Авторка: Ілона Жолондієвська

Читати ще

Читати ще У Києві засудили палія авто військових до 8 років в’язниці

Джерело

Новости Украины