Динамічний суперник для Tesla: Jeep представив новий електричний Wagoneer S потужністю 600 к.с. (ФОТО, ВІДЕО)

Новий Wagoneer S – знакова модель для Jeep. По-перше, йдеться про перший електромобіль знаменитого бренду для ринку США.

По-друге, це найдинамічніший Jeep всіх часів, в частині розгінної динаміки здатний змагатися з Tesla!

Оригінальний Jeep Wagoneer з’явився ще 1963 року, міцно вписавши своє ім’я в історію автомобілебудування.

На конвеєрі класична модель протрималася до початоку 90-х років, змінивши кілька поколінь.

У модельний ряд компанії Wagoneer повернувся лише у 2021 році і відразу у двох різновидах – Wagoneer та Grand Wagoneer.

Електрична платформа з несучим кузовом

А тепер настав час електричного Wagoneer S, у якого мало спільного з повнорозмірними рамними позашляховиками Wagoneer та Grand Wagoneer.

І відмінності тут не тільки в технічній начинці, а й іншій зовнішності та зменшених габаритах.

Від носа до корми Wagoneer S налічується 4,88 м, ширина і висота кросовера – 2,12 м і 1,64 м відповідно.

В основу Wagoneer S лягла модульна платформа STLA Large , кузов у ​​машини несучий.

Два електродвигуни (один на передній, інший на задній осі) розвивають у сумі 600 к.с. і більше 800 Нм крутного моменту.

Також є фірмова система Selec-Terrain для комплексного керування їздовими режимами («Авто», «Спорт», «Еко», «Сніг» та «Пісок»).

Для економії енергії та збільшення запасу ходу в русі передній електродвигун можна повністю відключати від коліс.

Примітно, що маркетологи Jeep як основний конкурент Wagoneer S розглядають електромобіль, що найбільше продається в світі (за підсумками минулого року)

– Tesla Model Y, причому в топовому виконанні Performance. Порівняння динаміки двох машин у компанії навіть приурочили окремий проморолик

– у цьому демонстративному змаганні, зрозуміло, переможцем вийшов Wagoneer S.

Jeep з найкращою аеродинамікою

До 97 км/год кросовер масою близько 2,5 т розганяється за 3,4 секунди, тоді як Model Y Performance робить це на 0,1 секунди повільніше (за паспортом).

Максимальна швидкість Wagoneer S досягає 200 км/год. У Jeep заявили, що така вражаюча динаміка

– заслуга не тільки потужної установки, а й ґрунтовно опрацьованій аеродинаміці кузова із заднім спойлером, утопленими дверними ручками та щитками під днищем.

Заявлений коефіцієнт лобового опору Wagoneer S дорівнює 0,29 – це найкращий показник серед усіх Jeep в історії.

Місткість тягової батареї у Wagoneer S становить 100 кВт·год, а паспортна дальність ходу на одній зарядці – 482 км, тоді як Model Y Performance на одній зарядці проїжджає на 33 км менше.

Акумулятор працює під напругою 400 В, а підзарядка з 20% до 80% від швидкого терміналу постійного струму, як заявляє виробник, займе 23 хвилини.

В Америці старт продажів Wagoneer S заплановано на осінь цього року.

Вже відома стартова ціна – $71 995, це помітно дорожче за Model Y Performance, за яку в США просять від $51 490.

Втім, йдеться про Wagoneer S у багатому виконанні Launch Edition, але в цьому плані новинка Jeep наближається вже до базової версії старшого кросовера Tesla Model X, який доступний від $77 990.

Більш доступні варіанти Wagoneer S підійдуть пізніше.

У салоні – штатні віртуальні прилади та мультимедіасистема Uconnect 5 (два екрани діагоналлю 12,3 дюйми), ще один 10,25-дюймовий дисплей розташований перед переднім пасажиром, а на центральній консолі є окремий тачскрин для керування клімат-контролем.

В обробці інтер’єру широко використовується вторинна сировина, в базову комплектацію включений комплекс різних електронних асистентів.

З особливостей оснащення версії Launch Edition – підігрів і вентиляція задніх сидінь, скляний панорамний дах з люком, просунута аудіосистема McIntosh з 1200-ватним підсилювачем, 12-дюймовим сабвуфером і 19 динаміками, атмосферна підсвітка.

У Jeep поставили перед собою амбітну мету – до кінця 2025 довести щорічний обсяг продажів до мільйона одиниць у США і двох мільйонів по всьому світу.

І Wagoneer S є важливою частиною цього плану. Нагадаємо, що в Європі Jeep вже продає свою електричну модель

– компактний кросовер Avenger, який ділить платформу з моделями європейських брендів (зокрема, Opel, Peugeot та Alfa Romeo), що входять до концерну Stellantis.

А ще Jeep найближчим часом має намір вивести на ринок електричну модель вартістю менше $25 000. Про це заявив голова концерну Stellantis Карлос Таварес.

Це буде електрична версія Renegade нового покоління, яка з’явиться у 2027 році. Очікується, що техніку вона розділить із Citroеn e-C3, а випуск буде налагоджений у Мексиці.

Новости Украины