«Динамо» перемогло «Гент» та вийшло в групу Ліги чемпіонів

У вівторок, 29 вересня, київське «Динамо» перемогло бельгійський «Гент» та вийшло у груповий етап Ліги чемпіонів. Кияни перемогли суперників 3:0.

Динамо – Гент 3:0

Голи: Буяльський, 9, де Пена, 36 (пен), Родрігес, 49 (пен)

  • Перший матч між командами закінчився перемогою «Динамо» 2:1.
  • На кону цього матчу для «Динамо» стояло як мінімум 32 мільйони євро. Саме така мінімальна сума, яку кияни отримають, потрапивши у групу Ліги чемпіонів. Ця сума зросте – додадуться виплати за медіапул, а також за результати в турнірі.
  • З трьох українців у складі «Гента» на цей матч вийшов лише Ігор Пластун. Роман Безус пропускав матч через дискваліфікацію, а в Романа Яремчука – травма.
  • «Динамо» на цей матч вийшло у тому ж складі, що і на матч проти «АЗ Алкмаар» та у першій грі проти «Гента».

«Динамо» виграло перший матч, і перед грою в Києві почувало себе комфортно. Головне було не програти. Але краще – виграти. Це не лише престиж, але й рейтингові очки.

Тому моменти біля воріт «Гента» почали виникати мало не з самого початку. Зі штрафного пробивав Шапаренко – вище. А потім «Динамо» забило. Кендзьора віддав пас на Буяльського. Півзахисник розвернувся та побачив забігання Супряги у штрафний майданчик. Він віддав пас йому на хід, і сам побіг у центр воротарського майданчика. Туди і пішов простріл від нападника. І Буяльський ефектно п’ятою відправив м’яч у ворота суперника.

Відео голу Буяльського

Згодом знову міг забивати Шапаренко. Він прийняв м’яч перед штрафним півколом, і наважився на удар. Цього разу «Гент» врятувала стійка. Першим на добиванні опинився Караваєв, але відправив м’яч вище воріт.

«Гент» свій момент відзначитися створив аж в середині першого тайму. Посприяли в цьому захисники «Динамо». Забарний невдало вибив м’яч з кута поля.Після перехоплення Депуатр увійшов у штрафний майданчик. Але можливості для удару в нього не було, тому він віддав під удар Букарі. Але нападник змарнував нагоду, і вище всіх похвал в цьому моментів зіграв Бущан, який вчасно вийшов на перехоплення.

А згодом у ворота «Гента» з різницею у три хвилини було призначено два пенальті. Перший – коли Пластун зіграв рукою у м’яч у власному штрафному майданчику. Удар з позначки чітко реалізував де Пена.

Відео голу з пенальті де Пени

А згодом у штрафному збили Супрягу. Спочатку арбітр призначив пенальті, але після консультування з відеоасистентом змінив своє рішення – перед цим Супряга опинився в офсайді.

Та все ж наступний гол у ворота «Гента» було забито саме з пенальті. Сталося це у другому таймі. І знову збили Супрягу. Тільки цього разу пробивати пішов Родрігес. І забив.

Відео голу з пенальті Родрігеса

У другій 45-хвилинці у «Гента» було значно більше моментів. Особливо коли гравці «Динамо» робили помилки у власному штрафному майданчику. Лише один Пластун міг оформлювати дубль. В одному моменті Караваєв виніс м’яч вже з лінії воріт. Під час ще однієї атаки захисник «Гента» двічі пробивав. Але перший раз Бущан відбив, а другий раз м’яч полетів повз рамку воріт.

Схожий момент був і в Клайндінста. Його теж підвела влучність.

Пластун таки відправив м’яч у ворота «Динамо». Під час подачі зі штрафного спочатку пробивав Нгаду, але Бущан у стрибку дотягнувся. Пластун першим опинився на добиванні та відправи м’яч за лінію воріт. От тільки обидва гравці «Гента» були в офсайді, тому взяття воріт не зарахували.

«Динамо» перемагає та виходить у груповий етап Ліги чемпіонів. Суперників у групі кияни дізнаються у четвер, 1 жовтня, коли відбудеться жеребкування. «Гент» продовжить виступи у Лізі Європи.

Відеоогляд матчу Динамо – Гент

 

Источник

Новости Украины