Директора Хотинського нацпарку підозрюють в отриманні 65 тисяч доларів хабаря за надання землі в оренду

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото із затримання. Фото: ДБР

У Чернівецькій області затримали директора Національного природного парку "Хотинський". Ймовірно, він за 65 тисяч доларів обіцяв надати підприємцю землю в оренду. Чоловіка затримали під час отримання грошей.

Про це Суспільному повідомили в Державному бюро розслідувань.

За інформацією бюро, підприємець звернувся до директора, щоб оформити довгострокову оренду землі на території нацпарку для облаштування там бази відпочинку. Посадовець повідомив йому, щоб підпише договір оренди за 65 тисяч доларів.

За інформацією обласної прокуратури, йдеться про три земельні ділянки площею 0,48 гектара.

Фото із затримання. Фото: ДБР

Підприємець звернувся до правоохоронців. 9 жовтня директора нацпарку затримали під час отримання грошей після того, як він підписав документи про оренду.

Йому повідомили підозру за фактом одержання хабаря в особливо великому розмірі. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років ув'язнення з позбавлення права обіймати посади до трьох років. Також його взяли під варту з можливістю внесення 2 мільйонів гривень застави.

На сайті YouControl йдеться, що зараз нацпарк очолює Георгій Поповецький. Суспільне намагалося зателефонувати за мобільним номером, вказаним на сайті, щоб дізнатися позицію Поповецького. Втім, на момент дзвінка абонент був недоступний.

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины