Дитяча українська аудіоказка, концерти для захисників та онлайн-проєкти: воєнні будні ДРАМіКОМ

«Кобзарі 21 сторіччя», концерт для захисників та українська аудіоказка. Дніпровський академічний театр драми та комедії тримає культурний фронт боротьби за перемогу.

Про це Відкритому розповіли керівник Дніпровського академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний та головний режисер ДРАМіКОМу Антон Меженін.

З перших днів війни театр тримав як культурний фронт – запустив онлайн проєкт «Кобзарі 21 сторіччя», так й волонтерський – у будівлі закладу розміщувався пунки збору гуманітарної допомоги.

«Також виникла така ідея цікава, як же підтримати наших наймолодших глядачів. Ми записали для них музичну аудіоказку «Барвінок — наш герой». Всі актори на місяць занурилися у цей процес. Казку будемо скоро розсилати по всім соціальним мережам, у нас на сайті можна буде її почути. Культурний фронт потребує культурних бійців. Далі ми плануємо багато проектів. До війни ми планували 4 прем’єри. Наразі готуємо п’єси, репетируємо. Будуть  зміни, ребрендинг. Максимально українізуємо та перекладаємо на солов’їну наші вистави. Разом з Україною прямуємо до змін», – анонсував керівник Дніпровського академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний.

Дитяча українська аудіоказка, концерти для захисників та онлайн-проєкти: воєнні будні ДРАМіКОМ

Сергій Мазаний

Наразі ж артисти  Дніпровського академічного театру драми та комедії вже провели першу зустріч з глядачем. Невеликий концерт з участю 3 колективів з 3 міст України зіграли для військовослужбовців.

«Це була перша зустріч з глядачем  за останні місяці. Була імпровізація: наш театр драматичний і тому ми дали монологи з вистав, монологи про цінності. Там прозвучали тексти Шевченка. Ми сумуємо за глядачем. Концерт відбувся з музичними акторами з Сєверодонецька, які наразі в Дніпрі. Вийшло у результаті цікаво: наші з драматичними монологами, їхній спів і родзинкою був Григорій Чайка, це гітарист та музикант гурту «Океан Ельзи», – поділився головний режисер Антон Меженін.

Дитяча українська аудіоказка, концерти для захисників та онлайн-проєкти: воєнні будні ДРАМіКОМ

Антон Меженін

Детальніше дивіться у відео

Источник

Новости Украины