Для безперебійної роботи насосів «Тернопільміськтеплокомуненерго» закуплять 6 генераторів

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Суспільне Тернопіль

Для забезпечення роботи насосів "Тернопільміськтеплокомуненерго" на випадок відсутності електропостачання закуплять 6 генераторів. Про це повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський.

За його словами, це дозволить подавати тепло до лікарень та дитячих садків.

"Без природнього газу ми готові забезпечити теплову енергію до 20% потреб при умовах температури від 15 до 20 градусів морозу. Натомість без електроенергії буде надзвичайно складно забезпечити циркуляцію теплоносія. Для цього потрібна робота насосів, насоси потребують електроенергії. У разі відсутності природного газу та електроенергії, ми зможемо забезпечити тепловою енергією лікарні й дитсадки. Є визначений перелік чергових дитячих садочків і ми вирішили забезпечити роботу циркуляційних насосів за допомогою генераторів. Плануємо, що в нас буде 3 генератори по 250 кіловат, 3 генератори потужністю 300 кіловат. Ці генератори зможуть забезпечити циркуляцію".

Заступник міського голови Тернополя з питань інфраструктури Владислав Стемковський. Суспільне / Людмила Путькалець

Владислав Стемковський каже, що при тривалій відсутності електроенергії та природного газу, багатоповерхівки будуть непридатними для проживання.

"Необхідно зараз кожній родині мати резервне місце, куди можна буде переїхати на короткий період, якщо будуть мінусові температури і не буде газу та електроенергії. З міст логічно буде переїжджати у сільську місцевість, десь домовлятися зараз із родиною, із знайомими чи колегами, хто живе в селі, щоб прийняли принаймні жінок і дітей. Таким чином можна зменшиться навантаження на інфраструктуру міст".

Якщо буде потреба зекономити енергоресурси, мінімальна температура у багатоповерхівках під час опалювального періоду може становити 15-16 градусів, — Владислав Стемковський розповів.

Новости Украины