Для п’яти автобусних маршрутів Чернівців визначили перевізників: що зміниться

За інформацією: Суспільне Чернівці.

громадський транспорт чернівці. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

У Чернівцях на конкурсі визначили перевізників, які обслуговуватимуть п'ять автобусних маршрутів. Більшість – тролейбусне управління. Водночас ще на шість маршрутів не було претендентів – до проведення нового конкурсу перевізники продовжать обслуговувати їх за тимчасовими угодами.

Про це у коментарі Суспільному розповіла заступниця директора міського департаменту транспорту Аліна Наславська.

Хто виграв конкурс

За результатами конкурсу Чернівецьке тролейбусне управління обслуговуватиме маршрути:

  • №1 "Коровія — ТЦ "Метро";
  • № 23 "Садгора — вулиця Південно-Кільцева";
  • № 24 "Ленківці — вул. Сторожинецька".

На ці маршрути з підприємством планують укласти договір на 5 років. Ще один договір – на рік – планують укласти з ЧТУ на обслуговування маршруту № 34 "Завод "Гравітон"-гіпермаркет "Ашан".

"Раніше автобусний маршрут №34 обслуговували автобусами марки"Богдан" малого класу. Тепер маршрутом курсуватимуть автобуси великого та середнього класу марок "Mercedes-Benz Citaro", "Ataman", "Volvo", які адаптовані до перевезення людей з інвалідністю", – каже Наславська.

Також маршрут №16 "вулиця Квітковського — вулиця Садова" обслуговуватиме підприємець Ілля Кирдей. З ним планують укласти договір на рік. Водночас перевізник подав інвестиційний проєкт, в якому зобов'язався до серпня 2025 року купити на маршрут новий автобус.

Раніше у коментарі Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль розповів, що терміни договорів залежатимуть від кількості балів, які перевізники отримають на конкурсі.

"Наприклад, більше балів отримує перевізник, в якого новіший автобус. Якщо він низькопідлоговий та доступний для людей з інвалідністю. Так визначаємо переможців", – каже Крохмаль.

Що з іншими маршрутами

Загалом конкурс оголошували на обслуговування 11 автобусних маршрутів. Свої пропозиції надали 5 перевізників: ЧТУ, підприємці Ілля Кирдей та Михайло Москалюк, підприємства "Денисівка-1", "Багіра". Москалюк та ТОВ "Багіра" згодом відкликали свої документи.

"У мене на один з транспортів закінчився тимчасовий договір, я не поновила його у базі. Тому, змушена була забрати документи з конкурсу, бо це тягнуло за собою порушення Закону про транспорт. Але нічого страшного немає, наступного разу, знову подам документи", – розповіла перевізниця ТОВ "Багіра" Павліна Храпчинська.

Наславська каже, ще для шести маршрутів переможця конкурсу не визначили, бо на них не було претендентів. Йдеться про маршрути:

  • №4 вулиця Садова – вулиця Прип'ятська "Цецино";
  • №10 вулиця Шкільна – вулиці Александрі;
  • №27 вулиця Садова – вулиця Степового;
  • №35 вулиця Садова – вулиця Старожучківський шлях";
  • №35-А "Університет – вулиця Старожучківський шлях (через вулицю Садову);
  • №36 Чорнівський млин – вулиця Садова.

За словами заступниці, для цих маршрутів планують проводити новий конкурс. Наразі перевізники їх обслуговують за тимчасовими договорами.

Чому проводили конкурс

Конкурс проводили, бо у перевізників завершилися основні договори на обслуговування маршрутів й вони працювали за тимчасовими угодами.

Читати ще

Читати ще У Чернівцях планують оголосити конкурс для перевізників на понад десять автобусних маршрутів: чому та на яких саме

Читати ще У Чернівцях встановлюють перші валідатори в автобусах приватного перевізника: коли запрацює безготівкова оплата

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины