Дмитро Нікітін: Влада має підтримувати бізнес, а не нищити його перевірками та підвищенням податків

227 депутатів Верховної Ради проголосували за законопроект №8401, який скасовує пільги для підприємців та поновлює перевірки.  

«Батьківщина» проголосувала  проти.

«Каральними заходами та перевірками, які здійснюють понад 80!!! контролюючих структур держава навряд стимулюватиме і до того ледь виживаючий бізнес для розвитку. Замість працювати на економіку люди вимушені будуть шукати шляхи переведення своєї діяльності  «в тінь».  В результаті поповнення бюджету не буде, а тисячі підприємців просто припинять навіть шукати варіанти для ведення своєї діяльності», — розповів голова ВО «Батьківщина» в Чернігівській області Дмитро Нікітін.

Водночас, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко констатувала, що за півтора року війни перевіряючі структури «зголодніли», бо не збирали подать, і «ця голодна мафія тепер накинеться на бізнес».

Тимошенко закликала підприємців підтримати відповідну петицію, розміщену на сайті президента, та не допустити ухвалення в цілому законопроєкту №8401

«Прошу вас долучитися до підписання цієї петиції. Наша команда активно працює з підприємцями, промисловцями, щоб підготувати правки, які потрібні вам, і ми чекаємо пропозицій від вас. Крім того, в кожній області у вас є депутати Верховної Ради – це люди, яких ви делегували. У першому читанні за законопроєкт №8401 проголосували 227 депутатів з фракцій «Слуга народу», ОПЗЖ, «Довіра», «За майбутнє» і «Голос». Усього 2 голоси – і законопроєкт не ухвалили б. Наша фракція голосувала проти. У нас є шанс зняти цей законопроєкт з розгляду. Давайте покажемо, що в країні є команда українців, які займаються підприємництвом, реальною справою та мають право голосу в своїй країні», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Політик також розкритикувала законопроєкти, які перебувають у парламентських комітетах і якими створюються додаткові структури, які можуть перевіряти та карати бізнес. Зокрема, за її словами, в такі силові й каральні структури пропонують перетворити Антимонопольний комітет та Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Источник

Новости Украины