До 10 років позбавлення волі загрожує одному із заступників мелітопольської гауляйтерки Г. Данильченко

До 10 лет лишения свободы грозит одному из заместителей мелитопольской гауляйтерши Г. Данильченко

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці Миколи Волика з ворогом і направили справу до суду.

Встановлено, що Микола Волик активно співпрацює з ворогом. З початком широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, він добровільно пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонував свої послуги. Його призначили заступником голови "військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району Запорізької області".

Саме біля під'їзду цього "колобка" підклали бомбу чи то партизани, чи то конкуренти Волика. Сам Волик залишився живим, відбувся переляком. Тепер сидітиме у в'язниці. Звичайно, якщо залишиться живим.

Крім того, СБУ встановила ще чотирьох колабораціоністів, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Ще одна ворожа пособниця, колишня начальниця відділу у справах малозабезпечених родин адміністрації Приазовського району, після повномасштабного вторгнення російських загарбників підтримала прихід "визволителів" та активно проявляла свою проросійську позицію. За це Драгу М.М. призначили тимчасово виконуючою обов'язки голови "Адміністрації Нововасилівського сільського поселення Мелітопольського району Запорізької області".

Друга функціонерка, Чернявська О.О. колишня державна реєстраторка Нововасилівської ОТГ, обіймала посаду голови "Адміністрації Нововасилівського сільського поселення Мелітопольського району Запорізької області" з червня по листопад 2022 року.

Отримала "кар'єрне підвищення" і колишня співробітниця відділу РАЦС Веселівського району, яку було призначено на посаду першої заступниці голови окупаційної адміністрації Веселівської ОТГ Мелітопольського району Запорізької області так званої "Веселівської селищної адміністрації Мелітопольського району". Йдеться про Старкову-Белікову М.М.

На своїх "посадах" зрадники всіляко сприяють діяльності окупаційної влади, беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітують земляків підтримувати окупантів.

Вони свідомо сприяють окупантам в управлінні захопленими об'єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв'язку, які перебувають у комунальній власності.

Також вони брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колабораціоністів за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне обіймання громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, утворених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Щодо двох зрадників, а саме Воліка та Старкової-Беликової, обвинувальні акти скеровано до суду.

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Джерело

Новости Украины