До Мелітополя окупанти везуть нацменшини з російських глибинок, щоб витіснити українців

В Мелитополь оккупанты везут нацменьшинства из российских глубинок, чтобы вытеснить украинцев

У Мелітополь продовжують прибувати чужинці з Росії. Це не тільки вояки, які готуються до утилізації на фронті, а й безліч цивільних.

Причому, все частіше на вулицях міста можна зустріти людей зовсім неслов'янської зовнішності. Це буряти, калмики, тувинці та інші північні народи рф. Крім того, в Мелітополі багато вихідців із південних республік — дагестанці, чеченці тощо.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр впевнена, що таким чином рашисти хочуть вплинути на зміну етнічного складу на окупованих територіях і переселяють в Україну етноси з віддалених регіонів Росії.

"Країна-агресор намагається вплинути на зміну етнічного складу населення тимчасово окупованої території України.

З цією метою урядом РФ ініційовано масштабне переселення з віддалених регіонів Росії значної кількості осіб різних національностей, переважно малозабезпечених верств населення", — повідомила чиновниця.

За словами Маляр, переселенцям із Росії на тимчасово окупованій території України всіляко сприяють місцеві російські окупаційні адміністрації.

Окупаційні адміністрації забезпечують негайне розміщення сімей прибулих, працевлаштування, надання пільгових кредитів на придбання житла, розвиток бізнесу тощо.

Зазначимо, що мелітопольські гауляйтери вже давно проводять інвентаризацію та відбирання власності містян, які виїхали. Їхнє житло якраз і віддають варягам, які приїхали з росії.

Водночас місцевих жителів-українців, особливо тих, які підозрюються в дотриманні проукраїнських позиції, російські окупанти під різними приводами продовжують депортувати. Заступник міністра оборони вважає, що в такий спосіб противник прагне знищити українську державність і національну самоідентичність суспільства на тимчасово окупованих територіях.

Джерело

Новости Украины