До річниці повномасштабного вторгнення в окупантів можуть бути «плани» на Запоріжжя та Оріхів — військовий експерт

К годовщине полномасштабного вторжения у оккупантов могут быть «планы» на Запорожье и Орехов- военный эксперт

В Запорізькій області до річниці повномасштабного вторгнення окупанти можуть готувати наступ на Оріхів.

При цьому військовий експерт зазначає, що можливі також обстріли Запоріжжя із застосуванням установок С-300 та інших засобів ураження.

Військовий експерт Олександр Коваленко у програмі "Експертна думка" телеканалу "5-та редакція" розповів про наміри окупаційної армії рф у Запорізькій області до річниці повномашстабного вторгнення.

Так, за його словами росіяни можуть піти у наступ на Оріхів, адже у тому напрямку зафіксовано скупчення ворожої піхоти. "Найбільша небезпека — це все ж таки обстріли та Оріхів. В Оріхові йде скупчення великої кількості їх сил та засобів. Вони будуть, по такому ж самому принципу, я бачу, тактичному вести наступальні дії, як і біля Вугледару. Там навіть і сконцентрували вони однакову кількість батальйонно-тактичних груп, майже 9 БТГр.

В іншому, для Гуляйполя я не бачу якось такого ризику. Хоча, як і Оріхів, так і Гуляйполе вони в пріоритеті для наступу для російських окупантів", — зазначив експерт.  При цьому він повідомляє, що те скупчення сил та засобів, яке мають окупаційні війська в Запорізькій області, за комплектацією та боєздатністю воно найгірше з усієї зони бойових дій. 

"У них там найгірше пропорційне забезпечення боєкомплектом, наприклад, артилерії. В них найгірша ситуація з особовим складом по підрозділам, в них найгірша штатна комплектація в кожного підрозділа технічної складової. Тобто якщо ми порівняємо Луганщину та Донеччину, то там штатно більше техніки у підрозділів ніж в Запорізькій області, у запорізького угруповання російських окупантів. Тому, я не виключаю навіть, коли розпочнеться активізація наступальних дій в наспрямку Оріхова, то ми побачимо велику кількість саме піхотної складової, в першу чергу, а не стільки технічної. Хоча технічно, знову ж таки забезпечення є, але недостатньо", — підкреслив експерт.

Коваленко також заявив, що окупанти будуть обстрілювати Запоріжжя з використанням С-300.

"І звісно, терористичні акти, вони будуть обстрілювати Запоріжжі за використання С-300, можливо навіть будуть застосовані й інші засоби уражень. Можуть бути дрони-камікадзе, може бути ракетна атака авіаційна. Тобто загальне, вже звичний комплекс елементів російського терору", — заявив Олександр Коваленко.

Він також зазначив, що для Запоріжжя немає загрози в наступі російських військ. За словами Коваленко, для Запоріжжя найбільша загроза — це обстріли.

Джерело

Новости Украины