До уваги кам’янчан: бензин та дизпаливо дорожчають

В Україні цього тижня роздрібні ціни на пальне зросли в середньому на 71 коп. на бензин А-95 та 39 коп. на дизпаливо, до 51,55 грн/л та 54,87 грн/л відповідно.

Про це повідомляє enkorr.

Зокрема, всі види палива подорожчали у мережі «Приват» на 2 грн/л (мережі «Авіас», ANP та інші), на яку раніше надходило паливо, перероблене з нафти «Укрнафти». Але остання була передана в управління державі на початку листопада, і тепер АЗС Ігоря Коломойського змушені працювати на імпортному паливі. Бензин марки А-95 на цих заправках подорожчав до 53 грн/л, ДП – до 55 грн/л. Таким чином, економ-мережа зрівнялася із преміальними мережами за вартістю палива.

Цей крок покликаний знизити продаж палива до збільшення поставок, оскільки в АЗС «Привата» спостерігається нестача запасів. За словами експертів, мережі шукають нових постачальників та вільні обсяги палива на внутрішньому та зовнішньому ринках, чинячи великий тиск на оптові ціни.

Крім того, на 2-2,2 грн/л подорожчало паливо у мережах Mango, «Автотранс» та Neftek.

У «БРСМ-Нафта», Chipo, BVS, «Авантаж 7», AMIC та інших паливо подорожчало на 0,3-1,4 грн/л. ОККО, Shell, WOG, Socar та інші великі компанії залишили колишні ціни на бензин та дизель.

Причинами подорожчання бензину та дизпалива в Україні стали різке зростання попиту через використання генераторів та певні проблеми з постачанням через брак вільних ресурсів на ринку Європи. При цьому дефіцит палива в Україні, як це було в травні, не прогнозується.

Джерело

Новости Украины