До уваги кам’янчан: Центр зайнятості інформує

Програма «єРобота» щодо отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, запроваджена урядом для надання допомоги фізичним особам та суб’єктам господарювання – триває.

За підсумками шостої хвилі яка тривала з 10 по 23 квітня — 323 українця отримають від держави мікрогранти на започаткування й розвиток бізнесу за програмою «Власна справа» на 77 млн грн. Ухвалено 9 позитивних рішень про надання мікрогранту жителям Дніпропетровщини. Отримувачі мікрогранту планують відкрити у Дніпрі нову кав’ярню, масштабувати косметологічний кабінет, медичний центр та продуктовий магазин. У Кривому Розі також планується відкриття кав’ярні та закладу харчування, відбудеться розширення асортименту будівельних матеріалів, також з’явиться приватна клініка. У м. П’ятихатки буде відкрито будівельний магазин.

Кожен охочий може долучитися до програми та подати заявку на отримання мікро-грантів Портал Дія – https://is.gd/Zezi5a . До заяви обов’язково додається бізнес-план щодо започаткування нового або розвитку вже діючого бізнесу.

Цього року на програму “Власна справа” бюджетом передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати близько 10 000 мікрогрантів. Загалом з початку 2023 року за програмою «Власна справа» по регіону ухвалено 51 позитивне рішення, переможці отримають понад 12 млн грн. Серед отримувачів – 5 юридичних осіб, 33 ФОПів та 13 осіб, які планують стати підприємцями.

Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 110 нових робочих місць.

Джерело

Новости Украины