Доходи бюджету Києва зросли на 50% за квартал

Базовим джерелом бюджетних доходів Києва залишаються надходження від податку на доходи фізосіб

Доходи бюджету Києва зросли на 50% за квартал

Роман Бриль Редактор новин Вчора о 15:32

Доходи бюджету Києва зросли на 50% за квартал

Фото: depositphotos.com

До загального фонду бюджету Києва (без міжбюджетних трансфертів) надійшло 22,5 млрд грн за перший квартал 2024 року, що на 50,9% (на 7,6 млрд грн) більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив голова парламентського комітету з податків та фінансів Данило Гетманцев, з посиланням на дані Міністерства фінансів.

Київ демонструє найбільші темпи зростання бюджетних доходів серед зведених місцевих бюджетів України, уточнив Гетманцев.

Базовим джерелом бюджетних доходів столиці залишаються надходження від податку на доходи фізосіб (ПДФО), які зросли на 25,8% у порівняних показниках, що більше ніж у середньому по Україні (зростання на 20,8%).

Станом на 1 квітня виконання річного розпису доходів загального фонду бюджету Києва становить 33,4%. Норма із розрахунку трьох місяців – 25%.

Перевиконання плану багато в чому пояснюється збільшенням надходжень від податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки, 10% якого надходить до бюджету Києва.

Це зростання пов’язано з авансовою сплатою податку першому кварталі та підвищенням податку на прибуток з банків. Порівняно з першим кварталом 2023 року такі надходження зросли у 3,5 раза, а річний план було виконано вже за перші три місяці.

У бюджеті Києва на 2024 рік заплановано отримати 72,6 млрд грн доходів.

  • 18 січня 2024 року Київ виділили з бюджету 500 млн грн на закупівлю дронів.
  • З початку 2024 року сплатили 50 млрд грн податку на прибуток.

Джерело

Новости Украины