«Доля секунди, і я б міг залишитися без ніг». Історія родини з Трудолюбівки на Херсонщині

За інформацією: Суспільне Дніпро.

Микола Ведмідь. Суспільне Дніпро/Юрій Тинний

Під час однієї з атак ледь не втратив ноги, розказав він. Тоді вино разом з матір'ю та тіткою святкували Благовіщення, як раптово почався обстріл.

"Десь упав (снаряд — ред.) чи у городі, чи у сусіда. Я тітку та мамку забрав у хату. І тільки, доля секунди! Вони зайшли і бух! Потім подивився – великий уламок у дверях. Думаю, ну доля секунди, і я б без ніг би залишився", — розповів Микола.

Розбита оселя внаслідок обстрілів Трудолюбівки на Херсонщині. Суспільне Дніпро/Юрій Тинний

Евакуюватись їм допомогла племінниця з Кіровоградщини. Виїжджали з села останніми, сказав чоловік.

"Я не хотів їхати, ну мамку пожалів, почала плакати, та й поїхали. Дізналися, що люди вже почали повертатися сюди, вже втихомирилося тут, вже наші відігнали, та почали повертатися. Ну і ми приїхали назад", — розповів він.

Повернувшись, застали зруйновану оселю, тож зараз вимушені жити у модульному будинку та прибудові.

"Порозбивало все: хата, хлів був, теж розгатило повністю. Дали будиночок такий переселенський – поставили. Ну це такий, літній варіант. Кухню літню он теж розбомбило. Це вже будиночок поставили, то я зробив прибудову, щоб не так задувало", — розповів він.

Модульний будинок у якому проживають Микола з матір’ю. Суспільне Дніпро/Юрій Тинний

Зараз Микола Ведмідь активно відновлює своє господарство. За його словами, аби відбудувати оселю повністю — знадобиться чимало грошей.

"Відбудовуватися – скільки грошей треба! Новий фундамент треба рити. Ну, куди? Його вигортати та ставити тільки новий треба, та й все", — сказав він.

Кімната в оселі Миколи. Суспільне Дніпро/Юрій Тинний

Наразі зі близько 300 людей, які жили у селі до початку бойових дій, немає навіть й 80, розказав Микола.

"Без війни Росія ніколи, вона ворогуюча країна, аби десь, щось ухопити. Скільки всього натягували за все життя, як кажуть. А воно все… Все пішло… Порозбивали, і холодильники, все. Ну якось будемо", — зазначив Микола Ведмідь.

Читати ще

Читати ще «Тиждень з льоху не вилазили». Історія жительки звільненої Трудолюбівки на Херсонщині

Новости Украины