«Донбас» з дублями Коренчука і Буценка обіграв «Дніпро» на виїзді

Дніпро – Донбас результат
/ УХЛ

8 листопада в Херсоні відбувся центральний поєдинок п’ятого туру чемпіонату Української хокейної ліги між «Дніпром» та «Донбасом», які ще місяць тому билися в півфіналі плей-офф за місце в боротьбі за чемпіонство.

Дніпро – Донбас 2:5 (1:3, 1:2, 0:0)

Дивіться також Що очікувати в новому сезоні УХЛ від чемпіона «Кременчука»

Команда Ігоря Чібірєва відкрила рахунок на восьмій хвилині – Віктор Захаров переграв Олександра Хомутова кидком з п’ятака. Через 17 секунд «Дніпро» відновив паритет завдяки шайбі Євгена Гаснікова, проте на перерву лідерами в рахунку пішли все ж донеччани.

Спочатку Микита Буценко з передачі Захарова розстріляв порожній кут воріт Хомутова, а на останній хвилині першої третини матчу вже сам Буценко виступив в ролі асистента під час швидкої атаки «Донбасу», а Ілля Коренчук елегантно відправив шайбу між щитками воротаря.

Початок другого періоду також не заладився для «Дніпра». Відразу після перерви Коренчук оформив дубль, перегравши Хомутова після виходу «один в нуль», і рахунок став 1:4.

У середині другої 20-хвилинки «Дніпро» повернув інтригу в протистояння: Денис Макаров потужно кинув від синьої лінії, а Олексій Зайцев зіграв на добиванні. Після перегляду відеоповтору арбітри зарахували цей гол.

Однак останнє слово перед перервою залишилося за «Донбасом». І знову арбітрам знадобився відеоповтор: після прострілу Коренчука шайба залетіла у ворота від ноги Буценка, але навмисного руху ковзаном зафіксовано не було.

У третьому періоді «Донбас» зіграв на утримання і не дозволив суперникові повернутися в матч, зберігши комфортну перевагу в три шайби. Донеччани вперше в історії закинули в Херсоні більше трьох шайб.

  • Команда Ігоря Чібірєва здобула п’яту перемогу поспіль зі старту сезону і знову одноосібно очолила турнірну таблицю. У «Дніпра» поки що тільки чотири очки після п’яти матчів і четверте місце.

 

Источник

Новости Украины