«Допоможіть, жінка народжує в підвалі». З фронтової Красногорівки «білі янголи» вивезли вагітну

Сім’я мешкала у підвалі будинку в епіцентрі прильотів ворожих авіабомб. Під ранок у 20-річної дівчини почалися перейми, і вона потребувала екстреної госпіталізації. Під обстрілами, по зруйнованій дорозі поліцейські евакуювали породіллю до Покровська, де на неї вже чекали лікарі. Завдяки вчасній евакуації на світ благополучно з’явилася маленька Варвара — з мамою та малям все добре. 

Виклик надійшов до поліції о 4 ранку. Дорога була складною через туман та бойові дії, проте групі «Білий Янгол» вдалося швидко дістатися потрібного місця. Участь у рятувальному рейсі взяли начальник поліції Курахового Артем Щусь та «білі янголи» Василь Піпа й Рустам Лукомський.

Поліцейських зустріли розгублені жінки – матір та її донька на 37-му тижні вагітності, яка перебувала у напівсвідомому стані. Раніше дівчина до медиків не зверталась і на обліку як вагітна не перебувала.

Екіпаж мчав на максимально можливій швидкості в супроводі групи швидкого реагування, яка забезпечувала безперешкодний рух. Правоохоронці заздалегідь попередили акушерів та весь час контролювали самопочуття породіллі.

Лікарі з ношами вже чекали біля пологового та одразу почали надавати жінці допомогу. Вона народила здорову донечку, яку назвали Варварою. Щасливу звістку рятівникам повідомила новоспечена бабуся.

Про подальшу долю родини з новонародженим немовлям піклуватиметься місцева влада. Вирішується питання щодо евакуації сім’ї у більш безпечне місце.

Джерело

Новости Украины