«Довелося збрехати, що я – людина-гібрид»: підозрюваний про причини викрадення дитини у Кременчуці

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото із місця затримання підозрюваного. Сайт ГУ НП в Полавській області

"Останній ніде не працює, немає постійного джерела доходу, суспільно корисною роботою не займається, не має міцних соціальних зв'язків, злочин вчинив у період військового стану, а тому без обрання запобіжного заходу у вигляді обмеження особистої свободи, є достатня підстава вважати, що останній може переховуватися від органів досудового розслідування або суду", — повідомив прокурор відділу Полтавської обласної прокуратури Олександр Рябовол.

25-річного жителя Кременчуцького району, який себе ідентифікує як трансгендерну жінку, затримали правоохоронці 16 липня в його помешканні. А 18 липня суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою. Він просить не називати імені та не показувати обличчя, а свою провину визнає. Під час сьогоднішнього засідання клопотав, аби запобіжний захід змінили на більш м’який.

Підозрюваний викрав дитину із перинатального центру Кременчука 14 липня. Сайт ГУ НП в Полавській області

"Яка є загроза, скажіть? Якби в мене були можливості, знаєте, то мені б не заважало те, що я в тюрмі. У мене немає можливостей, і я цього не хочу робити. Я прошу, щоб усе було по справедливості, а не так, як ви завжди робите: одразу під варту. Дайте хоча б шанс побути вдома, прийти в себе. Яка загроза? Це не правда. Просто я хочу справедливості. Я бачу, її тут немає", — розповів підозрюваний.

Адвокатка підозрюваного теж просила змінити запобіжний захід на більш м’який, наприклад, домашній арешт.

"Мій підзахисний розуміє, що переховування йому особисто нашкодить, і він не збирається цього робити. Знищити, сховати або спотворити будь-яку з речей та документів, що мають значення для кримінального провадження він можливості не має, усі докази були вже вилучені органами досудового розслідування, доступу до таких доказів мій підзахисний не має. Проживає із матір’ю похилого віку, яка не здатна наразі сама себе обслуговувати. Він допомагав їй по господарству", — додала адвокатка підозрюваного Олександра Євграфова.

Обрання запобіжного заходу підозрюваному у викраденні дитини. Суспільне Полтава

Підозрюваний розповів, що викрав дитину через свого партнера, з яким нині розірвав стосунки.

"Мені довелося йому збрехати, що я можу народити. Ми були знайомі цілий рік, він приїжджав до мене дуже часто. Довелося йому збрехати, що я людина-гібрид, в Інтернеті прочитала, що така людина може мати дітей. Щоб його утримати, довелося йому збрехати. У мене не було поганих умислів чи щось. Я про це дуже жалкую, що не треба заради когось старатися, жертвувати своїм життям, щоб потім сидіти за ґратами. Я скажу так: якби не ця людина — я себе не вигороджую — мене б не було ось тут", — додав підозрюваний.

Суд ухвалив продовжити тримання під вартою щонайменше до 17 жовтня, якщо за підозрюваного не внесуть заставу.

Під час судового засідання, підозрюваний просив не показувати його обличчя. Суспільне Полтава

"Однією з підстав для продовження строку досудового розслідування є необхідність проведення підозрюваному амбулаторної судово-психіатричної експертизи. Станом на сьогодні відповідне експертне дослідження, його висновок нами не отриманий. Повинна (експертиза — ред.) показати, чи він осудний, а також надати інші питання, що стосуються його психоемоційного стану, а також безпосередньо його відношення до скоєного діяння", — продовжив прокурор відділу Полтавської обласної прокуратури Олександр Рябовол.

Перинатальний центр у Кременчуці, де викрали немовля. Суспільне Полтава

За словами Олександра Рябовола, досудове розслідування планують завершити приблизно у середині жовтня. до 17 жовтня.

Читати ще

Читати ще Викрадення немовляти у Кременчуці: що відомо про породіллю

Новости Украины