ДПС добилася через суд стягнення 1,2 млрд грн податкового боргу з фінансової компанії


ДПС добилася через суд стягнення 1,2 млрд грн податкового боргу з фінансової компанії

Фото: depositphotos.com

Окружний адміністративний суд міста Києва підтримав позицію Головного управління податкової служби Києва щодо стягнення заборгованості у розмірі 1,86 млрд грн із фінансової компанії. Про це повідомляє пресслужба ДПС.

Згідно з матеріалами справи, йдеться про компанію Тандем-Фінанс, яка працює на ринку грошових переказів через мережу платіжних терміналів та інтернет. Компанія є членом чотирьох внутрішньодержавних платіжних систем (Фінансовий Світ, Аверс, Платісервіс, Глобус).

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Відповідно до рішення суду, заявлена сума є податковим боргом відповідача перед бюджетом та підлягає стягненню з рахунків у банках, які обслуговують цього платника податків.

Суд підтвердив, що кошти на рахунках відповідача не можуть вважатися вкладом або депозитом, оскільки останній не є банківською установою. Враховуючи це, суд дозволив використати кошти на рахунках Тандем-Фінанс як джерело погашення податкового боргу.

Тандем-Фінанс засновано 2014 року та зареєстровано у Києві. Згідно з відкритими даними, власником Тандем-Фінанс є компанія Франк Лін Пей (Київ), бенефіціари – Віталій Павленко та Андрій Серватяк.

  • 8 вересня Суд заарештував 420 млн грн та продукцію мережі магазинів Brocard.
  • 14 вересня стався напад на журналістів в Укрексімбанку: Мецгеру призначили штраф 3400 грн.
  • 16 вересня Енергоатом відсудив у ДП » ГарПок » ще 934 млн грн за електроенергію.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Джерело

Новости Украины