Дрони Bayraktar росіянам не продадуть: Не може бути й мови. Ми з Україною


Дрони Bayraktar росіянам не продадуть: Не може бути й мови. Ми з Україною

Халук Байрактар (фото — ЕРА)

Розмір суми, яку може запропонувати Кремль за те, щоб отримати у розпорядження турецькі ударно-розвідувальні безпілотники Bayraktar TB2 та інші продукти Baykar Makina, не має значення: компанія цінує відносини з Україною, і «не може бути й мови, щоб у цій ситуації» передати дрони Росії. Про це BBC Russian заявив гендиректор компанії Халук Байрактар, наголосивши, що «у нас дуже міцний зв’язок» з Україною.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він сказав, що їхні безпілотники роблять «внесок у боротьбу України за незалежність, і ми працюємо над тим, щоб цей внесок було внесено у найкращий можливий спосіб».

На уточнювальне питання, а якщо Москва запропонує велику суму, Baykar Makina продасть їй дрони теж, бізнесмен відповів: «Гроші не є для нас пріоритетом. Гроші та матеріальні ресурси ніколи не були метою нашого бізнесу».

«З Україною наша дружба і співпраця тривають уже багато років. Тому, скільки б грошей нам не пропонували, чесно кажучи, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх [дрони Росії]», – відповів Байрактар.

Дивіться відео: Куплений Литвою для України Bayraktar ліквідував першу ціль

За його словами, «у цей період вся наша підтримка повністю на боці України», оскільки та «зазнає дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки». «Ніщо не затьмарить нашу співпрацю з Україною, незалежно від того, яку суму буде запропоновано, наша позиція з цього приводу зрозуміла», – резюмував гендиректор компанії.

Раніше російський диктатор Володимир Путін нібито пропонував турецькому президентові Реджепу Ердогану співпрацювати із Baykar Makina.

BBC зазначає, що пресслужба компанії нібито радила Халуку не використати прізвище Путіна у своєму інтерв’ю, а лише сказати «Росія». «Однак зі слів Халука зрозуміло – співпраці братів Байрактар із Росією не буде, принаймні поки йде повномасштабне вторгнення російських військ в Україну».

  • 8 серпня посол України в Туреччині Боднар заявив, що Baykar будуватиме в Україні завод і вже купила для цього земельну ділянку.
  • 12 серпня Халук Байрактар заявив, що хоче у майбутньому робити на заводі в Україні безпілотні винищувачі Bayraktar Kizilelma.
  • 22 серпня він уточнив, що підготовка будівництва заводу безпілотників в Україні відбувається за графіком.

Джерело

Новости Украины