Дрова на Чернігівщині найдешевші в Україні

Ціна на дрова на Чернігівщині є найнижчою поміж інших регіонів країни, вона коливається від 600 до 800 гривень за метр кубічний.

Про це в ефірі інформаційного проєкту “Суспільне Спротив” сказав керівник Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець, повідомляє Суспільне.

З його слів, у південних та західних регіонах ціни на дрова майже вдвічі вищі – 1100-1200 грн за метр кубічний. Ця сума не враховує доставки. У середньому в Україні дрова подорожчали на 25%, через ріст цін на енергоносії, які використовуються під час рубок.

Юрій Болоховець говорить, що попит на дрова підвищився майже вдвічі: якщо раніше лісгоспи реалізовували три з половиною мільйони кубометрів дров на рік, то цього року за попереднім опитуванням потрібно понад п'ять з половиною мільйонів кубічних метрів. Нині в деяких регіонах люди чекають на дрова по два-три тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩЕ 164 МЕШКАНЦІ ЧЕРНІГОВА ОТРИМАЮТЬ ОДНОРАЗОВУ ДОПОМОГУ НА ВІДНОВЛЕННЯ БУДИНКІВ

Цьогоріч спростили процедуру купівлі дров. Тепер можна звернутися безпосередньо в лісництво, маючи з собою паспорт для уникнення спекуляцій, написати заяву та оплатити замовлення.

Нині Державне агентство лісових ресурсів працює над створенням Інтернет-магазину "ДроваЄ", де можна буде замовити дрова не виходячи з дому. Магазин має запрацювати в середині в жовтня, сказав Болоховець.

Фото — ілюстративне.

Источник

Новости Украины