Два неповнолітні підлітки і юнак з Чернігівщини підуть під суд за вбивство

Завершено досудове розслідування за фактом умисного вбивства у місті Сновськ Чернігівської області, повідомили у прокуратурі.

Ювенальним прокурором затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 24-річного хлопця, яке сталося наприкінці січня 2020 року у Сновську.

За даними слідства, троє осіб 15, 17 та 22 років, бажаючи заволодіти майном потерпілого, здійснили розбійний напад, та завдали жертві тяжких тілесних ушкоджень. У подальшому трійця вбила молодого чоловіка.

Дії обвинувачених кваліфіковані як умисне вбивство з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та розбійний напад, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. Повнолітньому співучаснику також інкриміновано ще одну статтю – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Усі фігуранти тримаються під вартою. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

За вбивство зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне (по відношенню до осіб молодше 18 років довічного бути не може). За розбійний напад – від 8 до 15 років ув’язнення та конфіскація майна. Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність кодекс «оцінює» у 3–7 років позбавлення волі.

Источник

Новости Украины