«Двічі за добу по 2-3 години»: у Києві вводять нові правила відключення світла, — ДТЕК

Відключення світла у Києві У Києві запровадили нові правила відключення світла

За розпорядженням «Укренерго» потрібно знизити 60% потужностей столиці. Забезпечення критичної інфраструктури забере 58% електроенергії, 42% залишиться для побутових споживачів.

Related video

У Києві подаватимуть електрику побутовим споживачам двічі на добу на 2-3 години. Про це повідомили у компанії ДТЕК «Київські електромережі».

У відомстві заявили, що в столиці продовжуються екстрені відключення світла. Це необхідно для того, щоб збалансувати енергосистему й уникнути аварій на устаткуванні.

У ДТЕК розповіли, що за розпорядженням «Укренерго» потрібно знизити 60% потужностей столиці. Забезпечення критичної інфраструктури — лікарень, насосних станцій і теплових пунктів забирає 58% електроенергії, 42% залишиться для побутових споживачів.

«Робимо все можливе, щоб давати світло кожному клієнту по 2-3 години двічі на добу. Щойно вдасться збалансувати ситуацію — повернемося до відключення за графіками. Слідкуйте за оновленням інформації», — уточнили в компанії.

Нагадаємо, з ранку 28 листопада на всій території запровадили аварійні відключення електрики через дефіцит потужностей. Причиною жорсткіших обмежень стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях.

Раніше, 26 листопада, у ДТЕК заявили, що постараються, щоб відсутність світла для споживачів в українській столиці не перевищувала показник 5 годин.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що цього тижня російські війська можуть знову обстріляти українські об’єкти енергетичної інфраструктури та будуть нові блекаути. Він закликав українців запастись сухими продуктами.

Новости Украины