Двоє буковинців на кріслі колісному та ходунках планують пройти 70 кілометрів, аби зібрати гроші для військових

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Валерій Манарха та Ігор Торак. facebook/Вижницька районна військова адміністрація

Двоє буковинців планують пройти 70-кілометровий марафон, щоб зібрати гроші для бійців 93 батальйону 107 бригади тероборони. Один з них – ветеран Іван Торак, який втратив обидві ноги на фронті. Інший – Валерій Манарха, який після інсульту пересувається на ходунках. Він вже проходив марафон на підтримку підрозділу, в якому служить його друг.

Про це Суспільному розповів керівник благодійного фонду "Об'єднані перемагати", який допомагає з організацією марафону, Володимир Малиш.

Чоловіки вирушили в 70-кілометровий марафон 17 вересня. З міста Вижниця планують дійти до Чернівців за десять днів. Під час марафону збиратимуть гроші на планшети для протиповітряної оборони, які передадуть бійцям 93 батальйону.

"Ми будемо відштовхуватись від того, скільки грошей зберемо. Щодня будемо робити звіт", — каже Малиш.

Валерій Манарха та Іван Торак розпочали марафон. facebook/Вижницька районна військова адміністрація

Валерій Манарха раніше самотужки проходив 45-кілометровий марафон, аби зібрати гроші на підтримку підрозділу 82-ї десантно-штурмової бригади. Цього разу із ним пішов його товариш Іван Торак, який пересувається на кріслі колісному.

"Іван — колишній військовослужбовець. Він казав, що під час служби йому допомагали волонтери. Тому, з його слів, він віддає свій борг волонтерам та хлопцям, які зараз служать", — розповів Володимир Малиш.

Раніше Суспільне розповідало у відео, як Валерій йшов марафон на підтримку ЗСУ:

Читати ще

Читати ще Після інсульту пересувається на ходунках: буковинець планує пройти 45 км, щоб зібрати гроші на РЕБи для підрозділу друга

Новости Украины