Двоє полтавок в Інтернеті підтримували Росію та називали українських воїнів «нацистами»

За інформацією: Суспільне Полтава.

Співробітник СБУ. Управління СБУ у Полтавській області

Двоє жительок Полтави у соціальних мережах заперечували збройну агресію Росії проти України. У військових злочинах вони звинувачували українських бійців. СБУ повідомила жінкам про підозри.

Уродженки Російської Федерації, котрі проживали у Полтаві, поширювали дописи, у яких заперечували війну Росії проти України та виправдовували дії російських військових. Робили це на своїх сторінках у соцмережах, повідомила Суспільному речниця обласного управління СБУ Інна Усова.

За її словами, одна із жінок називала окуповані українські міста "звільненими". Також намагалася підірвати довіру до українських військових та поширювала інформацію про те, що НАТО використовує Україну для послаблення РФ.

Інша полтавка називала українських військовослужбовців "нацистами" та звинувачувала їх у військових злочинах. Натомість виправдовувала російську армію та заперечувала окупацію територій України. Про це повідомила речниця обласного управління СБУ.

Обом жінкам повідомили про підозри частинами другою і третьою статті 436-2 Кримінального кодексу України – "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників". Найбільше покарання за це – позбавлення воліПозбавлення волі – кримінальне покарання в Україні, яке полягає в ізоляції засудженого від суспільства та поміщенні його до кримінально-виконавчої установи до 8 років.

Читати ще

Читати ще Доньку ексголови Полтави Мамая затримало СБУ за співпрацю з партією Путіна

Новости Украины