Двох загиблих бердянців, захисників Маріуполя, вшановані на виставці у Києві — Новости Бердянска

У столиці нашої країни, на Софійській площі проходить вулична виставка «Полк Азов – Янголи Маріуполя», присвячена захисникам і захисницям із підрозділу «Азов» Національної гвардії, які загинули при обороні Маріуполя від російських загарбників.

Виставка складається зі 154-х великих інформаційних планшетів, що містять портрет та текст про життєпис Героя. Серед них згадані і два бердянця – Віталій Парасюк та Віктор Пелехатий, про якого ми вже розповідали раніше.

Танкіст Віталій Парасюк з позивним «Кур’єр» народився в Бердянську 11 травня 1974 року. До полку «Азов» з дислокацією у місті Урзуф вступив у 2016 році. Займався підприємницькою діяльністю, полюбляв рибалити. Так вийшло, що Віталій загинув у свій день народження, у нього залишились дружина, син та донька.

Віктор «Дізель» Пелехатий народився 21 липня 1988 року, також в Бердянську. Навчався в БДПУ за фахом вчитель інформатики та трудового навчання. До лав полку долучився в 2015 році, а перед цим допомагав «азовцям» з ремонтом техніки як волонтер. Був гарним батьком та люблячим чоловіком, загинув 21 березня на заводі «Азовсталь».

Обидва наші військовослужбовці посмертно нагороджені орденом «За мужність». В найближчий час їх необхідно буде вшанувати та увіковічнити пам’ять і на місцевому рівні.

Виставка «Полк Азов – Янголи Маріуполя» триватиме до 14 листопада, кожен охочий може встигнути прийти і дізнатися про життєписи полеглих воїнів полку «Азов», найменшому з яких було 18, а найстаршому – 63 роки.

Источник

Новости Украины