Ексголову Броварської РДА суд звільнив з-під варти під особисте зобов’язання

Володимир Майбоженко на засіданні Шевченківського райсуду, де йому обирають запобіжний захід, Київ, 27 квітня 2024 р. Cуспільне/Дар’я Нематіан золбін

Броварський міськрайонний суд звільнив з-під варти під особисте зобов'язання колишнього голову Броварської райдержадміністрації Володимира Майбоженка. Його підозрюють у ДТП у стані алкогольного сп'яніння, що призвело до травмування чотирьох людей.

Про це повідомляє видання "Трибуна-Бровари".

Учора, 4 вересня, відбулося підготовче судове засідання у справі екскерівника Броварської РВА Володимира Майбоженка. Під час судового засідання підозрюваний свою провину у скоєному визнав та зазначив, що виплатив гроші на лікування двом із чотирьох постраждалих.

Своєю чергою сторона потерпілих мами та доньки зазначають, що протягом 5 місяців жодних коштів відшкодовано не було, а з боку обвинуваченого лунали лише обіцянки. Вони додали, що все лікування і реабілітацію оплачували самі.

Володимир Майбоженко апелював тим, що нині він безробітний пенсіонер, тож отримує лише пенсію.

Ексочільник РВА просив звільнення з-під варти для повного відшкодування коштів на лікування та реабілітацію потерпілих. Утім зазначив, що вибачення в постраждалих не просив, позаяк це може вважатися тиском.

Зрештою суддя Броварського міськрайонного суду зобов'язала звільнити Володимира Майбоженка з-під варти під особисте зобов'язання.

Суспільне намагається отримати коментар від Київської обласної прокуратури. Також звернулося до адвоката Майбоженка, утім він відмовився коментувати рішення суду.

26 квітня цього року на одній із вулиць у Броварах легковий автомобіль не зупинився на забороняючий сигнал світлофора на перехресті, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. Постраждали троє дорослих і дитина.

За кермом авто був голова Броварської районної державної адміністрації Володимир Майбоженко. За даними поліції, прилад "Драгер" на місці аварії показав, що водій був напідпитку. Його затримали.

У Київській ОВА заявили, що подібна поведінка посадовця неприпустима і Майбоженко буде звільнений з посади. 27 квітня на сайті Офісу президента з'явилося розпорядження Зеленського про звільнення Майбоженка з посади голови Броварської РДА.

Також 27 квітня йому оголосили підозру за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, що керує транспортним засобом у стані сп'яніння. У разі доведення його вини, чоловіку загрожує позбавлення волі до восьми років.

Джерело

Новости Украины