Ексначальнику Управління СБУ в Харківській області обрали запобіжний захід

Романа Дудіна взяли під варту.

Романа Дудіна підозрюють у держзраді та самовільному залишенні місця служби.

12 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Управління Служби безпеки України в Харківській області. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

«За матеріалами ДБР суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чинного співробітника СБУ, який до травня 2022 року очолював одне з регіональних управлінь Служби», — зазначили в ДБР.

Як розповіли в ДБР,  24 лютого, на початку повномасштабного вторгнення, Роман Дудін намагався перешкоджати роботі керівництва області. Він відмовився переходити у підпорядкування командувача угруповання військ «Харків», начальника штабу оборони Харкова, і хотів керувати обороною сам. Дудін поїхав до матері на Волинь, до Харкова повернувся у березні. Після звільнення знову поїхав на захід країни.

«Коли він зрозумів, що у нього не виходить захопити владу, а місту загрожує реальна небезпека, 25 лютого він втік до мами на Волинь. До Харкова він повернувся уже в березні й почав імітувати бурхливу діяльність. Уже після того, як керівництву держави було повідомлено про його дії, президент звільнив його із займаної посади, і останній повернувся на Волинь, де його і було затримано співробітниками правоохоронних органів та вручено вже підозру», — розповіли у ДБР.

Як писав UA-NEWS.in.ua, Романа Дудіна затримали в одній з областей на заході України. Йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 407 (самовільне залишення місця служби без поважних причин, вчиненому в умовах воєнного стану військовослужбовцем) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника УСБУ в Харківській області 29 травня, після приїзду до Харкова. Зеленський зазначив, що Роман Дудін не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни. Після звільнення Дудін опублікував кілька відео, де заявляв, що його «знесли» недоброзичливці.

Джерело

Новости Украины