Ексомбудсмен Денісова відреагувала на кримінальну справу про незаконне збагачення

Ексомбудсмен Денісова відреагувала на кримінальну справу про незаконне збагачення

Фото: facebook.com/NASofUkraine

Ексомбудсмен Людмила Денісова прокоментувала відкриття стосовно неї кримінального провадження через ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування. У коментарі Суспільному вона заявила, що декларації подавала вчасно та в повному обсязі.

— Можу сказати тільки одне, є презумпція невинуватості. Це обов’язок всіх, хто звинувачує, — довести такі відомості. Я подавала вчасно в повному обсязі і відповідно до закону всі декларації за всі роки. І тому більше нічого зараз не можу прокоментувати, — сказала вона.

18 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило, що за результатами перевірок декларацій за 2022 та 2023 роки встановило в діях ексомбудсменки, яка на кінець 2023 року була членкинею правління Пенсійного фонду України, ознаки незаконного збагачення на майже 10 млн грн та ознаки недостовірного декларування на понад 32,4 млн грн. Нацполіція відрила кримінальні провадження. 31 травня 2022 року Верховна Рада  підтримала звільнення уповноваженої з прав людини Людмили Денісової. Експосадовиця заявляла, що її звільнення незаконне.
Джерело

Новости Украины