Експерт пояснив, чому взимку шкіра стає сухою та яка звичка цьому сприяє

Эксперт объяснил, почему зимой кожа становится сухой и какая привычка этому способствует

Сухість шкіри – доволі популярна проблема, яка частіше за все з’являється в холодну пору року. Чому так трапляється та як правильно доглядати за шкірою взимку розповів виданню Express хімік з 25-річним досвідом Брюс Грін.

За словами фахівця, у холодну пору року навіть люди, які мають не сухий тип шкіри, можуть зіштовхнутися з даною проблемою. Це пояснюється перепадом температур та зміною рівня вологості.

«Холодний клімат може стати причиною сухості шкіри, а якщо додати трохи тепла – шкіра стане ще сухішою та навіть може почати лущитися. Саме тому в зимові місяці не слід часто приймати гарячий душ чи ванну, тому що гаряча вода може «оголити» природний бар’єр шкіри, зробивши її більш вразливою до подразнень та висипань. Слід пам’ятати, що дуже важливо повертати зволоженість шкірі після будь-якого екстремального холоду чи спеки», — ділиться експерт.

Також фахівець радить у домі підвищувати рівень вологості повітря, використовуючи для цього зволожувач: «Це допоможе запобігти подальшому висиханню шкіри. Особливо корисно використовувати зволожувач повітря вночі, коли ви спите 6-8 годин, і у вашій кімнаті, швидше за все, спекотно через ввімкнене опалення».

Крім того, на сухість шкіри також може впливати і те, що ми їмо. Грін пояснює, що взимку наш раціон складається зі значно меншої кількості овочів та фруктів, аніж влітку, та стає більш «сухим та смаженим»:

«Зимовий раціон є більш сухим та ситнішим, оскільки складається з різних смажених страв, пирогів та навіть більшої кількості алкоголю через свята. Усі ці чинники можуть сприяти сухості шкіри».

Наступна порада від експерта: не заишатися занадто довго у вологому одязі після продуктивного тренування чи просто активного дня. За словами спеціаліста, такі речі можуть натирати шкіру та призводити до її висушування:

«Під час тренувань одягайте одяг, що вбирає вологу. Якщо не знаєте, який підібрати, — подивіться на варіанти спортивних комплектів, які носять професійні велосипедисти».

Наостанок Брюс радить використовувати достатню кількість SPF-крему у холодний період: «Одним із найважливіших правил догляду за шкірою є SPF, і зимовий час – не виключення з правил. Навіть у, здавалося б, не надто сонячні дні ультрафіолетові промені все ще залишаються активними, тому SPF необхідно носити не лише для захисту шкіри від передчасного старіння, але й для підтримки рівня вологи шкіри протягом всього дня».

Джерело

Новости Украины