Елементарні способи перевірки якості бензину, які допоможуть збільшити тривалість життя автівки

Кожен власник авто повинен знати, як правильно перевірити бензин на відповідність нормам. Це допоможе збільшити термін придатності транспортного засобу та уникнути зайвих витрат. А ще, існує декілька простих методів даної перевірки, які істотно спростять життя. І, якщо водій не володіє електрокаром, ці поради потрібно завантажити у пам’ять смартфона для швидкого доступу. А, під час очікування на заправці, можна запустити гральні автомати VIP онлайн, які мають безкоштовний режим та цілодобовий доступ. 

П’ятірка перевірених способів тестування придатності пального

Не дивлячись на постійні коливання вартості пального, бензином користується досить багато людей. Тим часом це “джерело руху” для автівки не завжди має добру якість та відповідність чинним стандартам. Тож, для перевірки бензину власними силами, можна спробувати:

  • Нанести трохи розчину на поверхню руки (у разі появи сухості шкіри у зоні нанесення, паливо можна вважати якісним);
  • Змішати його з марганцівкою всередині прозорої склянки. Якісне пальне збереже блідо-жовтий відтінок;
  • Нанести трохи пального на білий аркуш та зачекати миті, коли воно випарується. У разі наявності вологи та жирних плям, бензин вважається розмішаним.

Окремо, перевірку пального можна здійснити за допомогою звичайного шматка скла. Потрібно додати трохи розчину на поверхню, а потім підпалити. Змішаним можна назвати те паливо, яке залишає кілька крапель або коричневі сліди. Також, перевірку пального можна зробити і за допомогою професійного пристрою — октанометру.

Додаткові фактори, що потребують уваги

 

Бензин, що має гарну якість, повинен відрізнятися слабким запахом. Тобто, якщо людина відчуває, до прикладу, аромат гнилі, таке пальне використовувати не варто. Також, якісне пальне завжди матиме сертифікат та маркування. Окремо, пальне не повинно залишати відкладення на стінках пляшки або стакану, адже це теж свідчить про його погану якість. 

Щодо кольору пального, головне — це наявність прозорого або світло-жовтого відтінку. За наявності інших кольорів, такий бензин може бути змішаним або контрафактним. До речі, паливо поганої якості “помітить” і двигун автівки. Тобто, за умови використання такого бензину, транспорт видасть незвичайні звуки або зменшить потужність двигуна. І, це ще не весь перелік ймовірних проблем. 

Джерело

Новости Украины