«Енергоатом» відсудив у держпідприємства «Гарантований покупець» 4 мільярди боргу | Новости Энергодара

НАЕК «Енергоатом» відсудив у держпідприємства «Гарантований покупець» 4 млрд грн боргу за електроенергію і може вимагати примусового виконання судового рішення та списання цих коштів.

Відповідне рішення на користь «Енергоатома» Північний апеляційний господарський суд ухвалив 22 листопада, повідомляє пресслужба «Гарантованого покупця».

«У випадку примусового виконання вказаного рішення суду апеляційної інстанції з «Гарантованого покупця» можуть бути списані кошти, призначені для сплати постачальникам універсальних послуг в рамках ПСО для населення, а також цільові кошти, призначені для розрахунків з виробниками електричної енергії за «зеленим» тарифом», – зазначається у повідомленні.

З огляду на це «Гарантований покупець» закликає НАЕК «Енергоатом» до мирного врегулювання питань, пов’язаних з оплатою електричної енергії, відпущеної для потреб населення у 2020 році.

Зокрема, в.о. директора ДП «Гарантований покупець» Вадим Улида звернувся до т.в.о президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна з пропозицією проведення переговорів щодо врегулювання боргу.

Як повідомлялося, Кабмін позаминулої суботи, 13 листопада, екстренно змінив керівника держпідприємства «Гарантований покупець», яке отримало від «Укренерго» 19,31 млрд грн для погашення боргів перед виробниками електроенергії за «зеленим тарифом». У підсумку кошти були заблоковані у державному «Ощадбанку».

За його словами екскерівника «Гарантованого покупця», причиною його звільнення стала відмова виконувати незаконні вказівки, кому перераховувати кошти, а кому – ні. Міненерго і прем’єр-міністр Денис Шмигаль наявність таких вимог заперечували.

Однак у підсумку, після скандалу виплати розблокували. Проте компанія ДТЕК ВДЕ Ріната Ахметова коштів так і не отримала, а 3,04 млрд грн повернулися із «Ощадбанку» на рахунки «Гарантованого покупця».

Джерело: censor.net

Источник

Новости Украины