Енергоатом закликає МАГАТЕ створити 30-кілометрову безпечну зону | Новости Энергодара

За ініціативи Енергоатома Україна закликає МАГАТЕ створити 30-кілометрові безпечні зони навколо українських АЕС

2 березня 2022 року в австрійському місці Відень відбувається засідання Ради Керуючих МАГАТЕ під головуванням генерального директора Агентства Рафаеля Маріано Гроссі.

Заплановано, що Представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк звернеться до МАГАТЕ з вимогою вжити рішучих заходів задля недопущення російських військ в 30-кілометрову зону навколо атомних електростанцій України, а також тиску на Росію для негайного звільнення Чорнобильської зони та повернення українській стороні контролю над усіма ядерними об’єктами.

Цю ініціативу запропонував Петро Котін, керівник української державної Національної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», яка є оператором всіх вітчизняних АЕС.

Наразі найбільш загрозлива ситуація склалася в районі розміщення Запорізької АЕС – найбільшої атомної електростанції в Європі. Наразі військові РФ відверто тероризують працівників станції та мешканців її міста-супутника Енергодар.

У зв’язку з військовою агресією Росії Україна вимагає від МАГАТЕ накласти санкції на атомні технології РФ та провести міжнародний аудит їхніх ядерних запасів.

International Atomic Energy Agency (IAEA) ⚛

#UAразом #standwithukraine #stoprussia

Источник

Новости Украины