Епідеміологічна ситуація на Донеччині за тиждень


В Україні триває епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ в т.ч. COVID-19. В Донецькій області, за минулий тиждень епідеміологічна ситуація залишається у межах сезонних коливань.

Всього зареєстровано — 984 випадки захворювань на грип та ГРВІ (що на 82,1% нижче епідемічного порогу), з них — 160 випадків припадає на COVID-19.

В структурі захворюваності превалює доросле населення – 71,0%, питома вага дитячого населення складає – 29,0%.

Госпіталізовано — 83 особи, з них з COVID-19 – 40 осіб.

Був зафіксований один летальний випадок серед дорослого населення з підтвердженим тестом на COVID-19 у місті Торецьк.   Продовжується імунізація проти грипу цільових груп населення. За останній тиждень щеплено — 58 осіб.   Протягом минулого тижня зроблено 127 щеплень від COVID-19, з них: 65-перша бустерна доза; 32- друга бустерна доза; 9- третя бустерна доза.

Для того, щоб уберегти себе від тяжкого перебігу захворювання на грип та коронавірус, потрібно вакцинуватися   Пам’ятайте, що ви можете отримати безкоштовне щеплення від COVID-19 у свого сімейного лікаря, а проти грипу необхідно спочатку звернутися до свого сімейного лікаря, потім придбати вакцину в аптечній мережі (зробивши попереднє замовлення) і доставити її до пункту щеплення з дотриманням холодового ланцюга.   Донецький обласний ЦКПХ МОЗ.

Джерело

Новости Украины