Ердоган: Ставлення Вірменії до Азербайджану матиме наслідки


Ердоган: Ставлення Вірменії до Азербайджану матиме наслідки

Реджеп Тайїп Ердоган, Фото: EPA

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що ставлення Вірменії до Азербайджану неприйнятне і матиме наслідки. Про це він сказав на мітингу у турецькій столиці Анкарі, повідомляє Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Ердоган звинуватив Вірменію у порушенні угоди, досягнутої внаслідок конфлікту 2020 року.

«Ми сподіваємося, що Вірменія якнайшвидше повернеться з цього неправильного шляху і направить свій час та енергію на зміцнення миру. Таке ставлення, безумовно, спричинить наслідки для вірменської сторони, яка не тільки не виконує умови підписаної угоди, але й постійно виявляє агресивний настрій», – сказав президент Туреччини.

  • 27 вересня 2020-го в Нагірному Карабаху почалися наймасштабніші з 1994-го бої з активним застосуванням з боку Азербайджана дронів. 8 листопада 2020-го Азербайджан узяв місто Шуша.
  • У ніч на 10 листопада 2020-го Пашинян повідомив про припинення війни: Єреван пішов на поступки. Росія ввела війська в Лачинський коридор між Вірменією й Нагірним Карабахом.
  • 26 серпня 2022 року армія Азербайджану увійшла до Лачина, який майже 30 років контролювала Вірменія, а з грудня 2020-го був під контролем російських військових.
  • 13 вересня між Вірменією та Азербайджаном відбулося нове загострення конфлікту. Пашинян зателефонував російському диктатору Володимиру Путіну, голові Держдепу США Ентоні Блінкену та президенту Франції Емманюелю Макрону.
  • Єреван звернувся по військову допомогу до російського військового блоку ОДКБ.

Читайте також: РФ може використати Вірменію та Азербайджан для відволікання уваги від України – Блінкен

Джерело

Новости Украины