Ердоган та Путін домовилися про зустріч у Туреччині


Ердоган та Путін домовилися про зустріч у Туреччині

Реджеп Тайіп Ердоган та Володимир Путін (Фото: EPA)

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та російський диктатор Володимир Путін домовилися про зустріч у Туреччині. Про це повідомляє канцелярія Ердогана.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, відбулася телефонна розмова Ердогана та Путіна, два лідери домовилися про візит Путіна до Туреччини.

Згідно з заявою Управління зі зв’язків з громадськістю президента Ердогана, лідери двох країн домовилися про візит Путіна до Туреччини.

Як повідомляється, Ердоган заявив, що не слід робити кроків для ескалації напруженості під час російсько-української війни, наголосив на важливості Чорноморської ініціативи, яку він вважає «мостом світу».

Він зазначив, що бездіяльність Чорноморської ініціативи протягом тривалого часу нікому не вигідна і що найбільше постраждають країни з низьким доходом і ті, хто потребує зерна.

Ердоган зазначив, що Туреччина продовжить докладати інтенсивних зусиль та дипломатії для продовження Чорноморської ініціативи.

Турецький президент висловив задоволення зростаючим інтересом російських туристів до Туреччини, а також висловив упевненість, що цього року спільними зусиллями буде побито туристичний рекорд.

Туреччина не ратифікувала Римський статут та не визнає рішення Міжнародного кримінального суду.

  • 17 березня 2023 року Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна та уповноваженої з прав дитини у РФ Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у співучасті у викраденні українських дітей.
  • 17 липня Росія повідомила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, і заявила, що з 20 липня вважатиме «залученими до конфлікту» країни, судна яких йдуть у порти України.
  • 21 липня Зеленський та Ердоган обговорили можливість продовження зернової ініціативи.

Читайте також: У Росії нова стратегія – відрізати Україну від ринків збуту зерна: FT

Джерело

Новости Украины