Факт. Великі інвестори почали вдвічі більше цікавитися альткоїнами

Факт. Великі інвестори почали вдвічі більше цікавитися альткоїнами

Факт. Великі інвестори почали вдвічі більше цікавитися альткоїнами
Комментарии: 1

Igor Schubin с сайта Pixabay

Цікавість інституційних інвесторів до альткоїнів вперше перевищила цікавість до інвестицій у біткоїн.

Вдвічі скоротився інституційний попит, виражений у відкритий цікавості до ф’ючерсів на біткоїн.

На тлі тривалої корекції біткоїну інвестори почали частіше купувати альткоїни.

За останній місяць на 45% зросла сума, інвестована у альткоїни великими користувачами.

Цікавість інституційних інвесторів до альткоїнів вперше перевищила цікавість до інвестицій у біткоїн. За даними AAX, з початку 2021 року сума купівель альткоїнів великими інвесторами виросла у 2,1 рази — з 60 мільйонів до 130 мільйонів доларів, а щомісячний зріст склав 45%.

У травні індекс альткоїнів, які торгуються на біржі AAX, зріс на 60%.

При цьому цікавість до альтернативних монет зросла не тільки у приватних трейдерів, але й у венчурних фондів, які підвищили долю альткоїнів у своєму портфелі на тлі зростаючої капіталізації ринків NFT і DeFi.

Найбільш популярними активами серед великих інвесторів стали ETH, XRP, ETC, DOT, DOGE, EOSі LINK. Щоденний об’єм угод у цих криптовалютах у порівнянні з січнем виріс утричі. При цьому основна частка транзакцій прийшлася на ефіріум, вартість якого на протязі усього ведмежого циклу біткоїна залишалася високою. Це трапилося у результаті короткострокової реакції трейдерів на позитивне інфополе, яку у подальшому підхопили більш великі інвестори, що обрали альткоїни як тимчасовий інструмент для фіксації прибутку.

У той самий час удвічі скоротився інституційний попит, виражений у відкритий цікавості до ф’ючерсівна біткоїн. Дані показують, що на даний момент відкритий інтерес на ринку ф’ючерсів консолідований у контракті ETH-USDT з маржею у USDT, тоді як у січні основний об’єм угод припав на ф’ючерсну пару BTC-USDT з маржею у BTC.Такий тренд  спостерігається в усьому світі, але особливо яскраво виражений в Україні, Росії і деяких країнах пострадянського простору.

Аналітики біржі пов’язують це з тим, що Україна і Росія входять у число лідерів за загальним рівнем попиту на цифрові активи і мають велетенський рівень впровадження криптовалют, що випереджає темпи прийняття регулюючих галузь законів.

Для великих інвесторів, які зацікавлені у ринкових коливаннях біткоїну не менш за пересічних трейдерів, рекордно висока волатильність у 6,5% стала вирішальним фактором скорочення інвестицій. За останній місяць інтерес до біткоїну з боку власників великих акаунтів на біржі ААХ упав у 1,5 рази. Загальна частка угод з біткоїном впала з 8,6% до 5,8%.

Отримані дані також вказують на зростаюче визнання альткоїнів у якості нового інвестиційного класу активів. Численні великі фонди вже здійснили угоди з купівлі біткоїну і зараз чекають нових цінових рекордів, щоб зафіксувати прибуток, але у короткостроковій перспективі це навряд чи станеться. Примітно, що такі продукти, як DeFi і фармінг, які складають значну частку ринку альткоїнів, приносять більший прибуток, ніж ф’ючерсна премія.

DeFi монети, показуючи більш високі ROI, роблять ф’ючерси непривабливими для традиційних і інституційних інвесторів. Крім того, зростання інвестицій в інші криптовалюти може вказувати на наступ так званого сезону альткоїнів, коли інвестори починають реінвестувати капітал з біткоїну у менш відомі цифрові монети.

Крім зростаючої капіталізації самих великих альткоїнів на зниження індексу домінування біткоїну у довгостроковій перспективі впливає загальне розмивання часток на тлі стабильного зростання сегментів  DeFi та NFT. Біткоїн втрачає домінування з початку року. Тільки у травні його рівень впав ще на 10%. Раніше Чикагська фондова біржа відмітила схожу тенденцію, пов’язавши зниження об’єму угод на ринку біткоїн ф’ючерсів з тимчасовим перегріванням на ринку інституційних біткоїн інвестицій. За даними біржі, хедж фонди скоротили свої короткі позиції у біткоїн ф’ючерсах на 4,800 BTCідовгі позиції— майже на 2,000 BTC.

У цілому попит на цифрові активи серед інституціоналів продовжує зростання разом зі зростанням тенденції до легалізації і регулювання криптовалютного ринку в усьому світі. Біржі залишаються основними платформами, на яких великі інвестори купують крипто продукти. У лютому аналітики Cryptocompare відмітили рекордний попит на біржові криптоактиви з боку інституціоналів, які за місяць витратили більш 44 мільярдів доларів на купівлю цифрових валют через крипто біржі.

Источник

Новости Украины