Фальшиві гроші задешево: через Телеграм українцям продають підробки

У Телеграмі продають задешево фальшиві гроші. Про це пише видання КОЛО.

Група для покупців закрита, а «виробники» фальсифікату, за їх словами, мають звязки в банкнотно-монетному дворі НБУ.

Продають їх через систему закладок або пересилають через «Нову пошту». Переконують, що фальш в них найкраща, ба навіть термінали приймають. А ще діляться порадами як «відмивати» кошти — розмінювати на ринку чи кидати собі на електронні гаманці.

За словами пресслужби «ПриватБанку», їх термінали розпізнають фальшиві кошти. А усі гроші виймаються інкасаторами та проходять додатково декілька перевірок в банку.

Касир може не перевірити купюри, тоді підробки можуть потрапити до банку. Система безпеки терміналів та банкоматів постійно оновлюється, переконують в банку.

За словами Юрія Сулаєва, речника обласної поліції Полтавщини, підробки вилучали декілька разів. В основному, це у відділенні банку чи на касі в магазині.

У поліції нагадують, що виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї карається законом (стаття 199 ККУ) — позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Источник

Новости Украины