Фермери Буковини отримають дотацію на утримання корів, кіз та овець: коли та скільки

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Отара овець у Чернівецькому районі. Суспільне Чернівці

Фермери Чернівецької області отримають понад 28 мільйонів гривень дотації. 104 господарства на утримання овець або кіз та 431 господарство на утримання корів. Кошти можна використати за оплату спожитої електроенергії, ветеринарні послуги, препарати, корми. Попередньо гроші надійдуть наприкінці вересня.

Про це у коментарі Суспільному повідомила начальниця управління агропромислового розвитку Інна Вовчук.

Найбільше заявок надійшло з Вижницького та Чернівецького районів. Не схвалили 10 запитів. Про причину відмови фермери могли дізнатися в електронному кабінеті державного аграрного реєстру.

На утримання однієї кози чи вівці передбачено дві тисячі гривень, а на одну корову – сім тисяч. Найбільша дотація, яку отримає господарство, має понад 930 тисяч гривень, а найменша – десять тисяч.

Щоби отримати дотацію, фермер повинен мати у власності від п'яти до п'ятиста кіз чи овець або від трьох до ста корів, які зареєстровані. Для отримання коштів власники поголів’я повинні були зареєструватися в державному аграрному реєстрі.

Яке поголів'я у Чернівецькій області

У господарствах поголів'я кіз та овець складає 54 тисячі. Це майже на 3% більше за цей період минулого року.

Водночас в області налічують 70 тисяч голів великої рогатої худоби, зокрема 41 тисячу корів.

Читати ще

Читати ще На Буковині збільшилась врожайність: скільки ранніх зернових культур вдалось зібрати під час жнив

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины