ФІБА змінила процедуру кваліфікації Ліги чемпіонів, українська команда не зможе зіграти вдома

«Дніпро» зіграє у фіналі чотирьох кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА
/ БК «Дніпро»

Баскетбольний клуб «Дніпро» в новому сезоні повинен був розпочати виступ у кваліфікації Ліги чемпіонів. І перший матч зіграти на рідному майданчику. Та пандемія коронавірусу внесла зміни в розклад турніру. Тож в Україні команда не зіграє.

Як повідомили у БК «Дніпро», ФІБА змінила формат кваліфікації Ліги чемпіонів. До цього команди мали зіграти у першому, а згодом другому кваліфікаційному раунді. Натомість тепер буде фінал чотирьох, де матчі півфіналу будуть прирівняні до першого раунду кваліфікації, а фінал – до другого. Переможець фіналу вийде в груповий етап Ліги чемпіонів.

Оце так: Світоліна потрапила у топ-10 найбільш високооплачуваних спортсменок світу за версією Forbes

Важливо, що турнір для чотирьох команд відбудеться в одному місті. Як зазначили у «Дніпрі», це точно не буде Україна. Однак де саме та коли – поки невідомо. У ФІБА обіцяли надати необхідну інформацію 21 серпня.

  • Попередньо було заплановано, що «Дніпро» у першому раунді кваліфікації баскетбольної Ліги чемпіонів зіграє проти нідерландського «Донар Гронінген». Перший матч команди повинні були провести у Дніпрі 15 вересня, а 18 вересня «Дніпро» мав відправитися на виїзді.
  • У випадку проходження у наступний раунд, «Дніпро» мав зіграти з переможцем пари «Керавнос» (Кіпр) – «Іракліс» (Греція). Спочатку гра мала відбутися на виїзді 22 вересня, а вже 25 вересня «Дніпро» б провів домашній матч.
  • Якщо «Дніпро» подолає обидва кваліфікаційні раунди, то команда потрапить до групи B. Там буде вісім команд, сім з яких вже відомі. Серед них «Касадемонт Сарагоса» (Іспанія), «ЕРА Німбурк» (Чехія), «Фалко Вулкано Сомбатхей» (Угорщина), «ДЖА Дідон» (Франція), «Нижній Новгород» (Росія), «Старт Люблін» (Польща), «Тофас Бурса» (Туреччина).
  • Якщо «Дніпро» не зможе пройти кваліфікацію Ліги чемпіонів, то він потрапить у Кубок Європи ФІБА. Там же виступлять ще два українські клуби – «Київ-Баскет» та «Прометей».

Источник

Новости Украины