ФІФА продовжила до літа 2024 правило, що дозволяє розривати контракти через війну в Україні

ФІФА продовжила до літа 2024 правило, що дозволяє розривати контракти через війну в Україні

Шахтер, фото — shakhtar.com

ФІФА продовжила до літа 2024 правило, що дозволяє іноземним гравцям і тренерам розривати в односторонньому порядку контракти з українськими клубами через війну.

У той же час, Федерація внесла зміни. Правило не поширюватиметься на гравців та тренерів, які повернулися в Україну вже після повномасштабного вторгнення, продовжили виступати в Україні або підписали новий контракт із українськими клубами після весни 2022 року.

Раніше повідомлялося, що Шахтар наполягає на тому, щоб до контрактів його новачків було включено пункт, який забороняє футболістам скористатися трансферними правилами ФІФА. За словами генерального директора Гірників Сергія Палкіна, кожен новий футболіст має розуміти, яке зобов’язання бере на себе.

У березні Шахтар подав скаргу до Комісії Європейського союзу проти ФІФА щодо чинного правила, яке дозволяє легіонерам українських клубів в односторонньому порядку зупиняти контракти. Гірники повідомляють, що клуб втратив через правило ФІФА близько 40 мільйонів євро.

Раніше Гірники звернулися до Спортивного арбітражного суду та вимагали скасувати рішення ФІФА, а також планували зобов’язати Міжнародну федерацію футболу відшкодувати збитки у розмірі 50 мільйонів євро. CAS відхилив апеляцію та визначив, що ФІФА не порушило законодавства у своєму рішенні щодо українського клубу.

Джерело

Новости Украины