Філатов: «У Дніпрі ситуація стабільна. Міське господарство працює злагоджено»

Ситуація у Дніпрі залишається стабільною. Міське господарство працює злагоджено. Також Міськводоканал має вдосталь реагентів. Єдине, що дещо скорочує роботу комунальних служб, — нестача пального, але така ситуація нині є по всій країні. Про це міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив під час телемарафону на каналі «ДНІПРОTV» 10 червня.


Філатов зауважив, що незалежно від прогнозів щодо тривалості війни потрібно продовжувати працювати на благо ЗСУ та підтримувати одне одного.
Також, коментуючи перебіг дерусифікації в місті, він наголосив, що ця робота триває. На наступну сесію планують винести ще близько 20 назв вулиць. Серед нових топонімів — вулиця Героїв Рятувальників і архітектора Петрова, який був засновником сучасної архітектурної школи Дніпра. Натомість у місті залишається близько двох сотень різних пам’ятників так званої тоталітарної спадщини, і нині вони у переліку Мінкульту як такі, що охороняються. Тож аби робити все за законом, профільні міські служби звернулися до міністерства за відповідною оцінкою пам’яток і виключенням їх із переліку.
«На це є запит суспільства. Водночас і парламент має ухвалити відповідний закон — не лише про декомунізацію, а й деколонізацію, деімперіалізацію та дерусифікацію», — сказав мер Дніпра.

Метки: Борис Филатов

Новости Украины