Фінал Євробачення 2024 проходитиме по-новому: що змінилося і як було раніше

Європейський мовник цьогоріч підготував кілька змін у правилах пісенного шоу Євробачення, серед яких нововведення в жеребкуванні. Тепер учасники-фіналісти зможуть обирати свій порядковий номер серед трьох категорій: перша половина шоу, друга половина та вибір продюсера.

Це допоможе організаторам налагодити логістику з декораціями, світлом і урізноманітнити фінал. Про нові правила повідомили на сайті Євробачення.

До цього року фіналісти могли рандомно обрати, в якій половині шоу виступлять – до 13 номера чи після – по черзі витягуючи відповідний папірець. Проте часто це призводило до того, що більшість фаворитів виступали одне за одним або великий шматок фіналу займали тільки балади.

Європейському мовнику такий порядок не подобався, адже фінал виходив недостатньо динамічним і міг набриднути глядачам ще в першій половині концерту. Крім цього, виникали проблеми з складним передекоруванням сцени між номерами.

Щоб вирішити цю проблему, була додана категорія «вибір продюсера», яка передбачає, що він самостійно визначає порядковий номер країни в будь-якій частині фіналу так, щоб конкурсант найбільш органічно вписався в загальну картину шоу.

Після двох півфіналів учасники зможуть обрати на жеребкуванні один із трьох варіантів. Винятком стануть лише країни «Великої пʼятірки» – Німеччина, Велика Британія, Італія, Іспанія та Франція – та господарка шоу Швеція, оскільки вони проходять в фінал автоматично і можуть визначити свій порядковий номер раніше.

Нагадаємо, 68-й пісенний конкурс відбудеться 7, 9 та 11 травня 2024 року. Після кожного з півфіналів 10 переможців візьмуть участься в жеребкуванні в прямому ефірі.

«Вся річ у тім, щоб створити найкраще телешоу та дати всім артистам шанс сяяти. У попередні роки, коли розігрувалися лише перша половина та друга половина, багато балад опинилися в одній і тій же частині шоу або багато фаворитів виступали в одній і тій же половині. Додавши гнучкість «вибору продюсера», я можу створити ще кращий потік різних темпів і ще більш захоплюючий гранд-фінал», – пояснив Крістер Бьоркман, продюсер цьогорічного конкурсу.

Раніше OBOZ.UA писав, що стала відома вартість квитків на шоу в Мальме, Швеція. Подивитися на виступи всіх учасників наживо можна, заплативши від 145 шведських крон (приблизно 525 грн).

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины