Фінляндія закривається для російських туристів


Фінляндія закривається для російських туристів

Скриншот с видео

Уряд Фінляндії сьогодні ухвалить рішення про закриття кордону для російських туристів. Кількість росіян, які в’їжджають до країни, значно збільшилася після оголошення в РФ мобілізації. Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За інформацією видання, нові прикордонні правила мають набути чинності в ніч із 29-го на 30 вересня.

За попередніми оцінками, в’їзд росіян до Фінляндії, можливо, скоротиться вдвічі порівняно із нинішнім рівнем.

Видання пише, що нова політика нагадує прикордонну практику епохи пандемії коронавірусу, за винятком того, що обмеження на в’їзд у країну поширюються лише на росіян, також будуть інші підстави для відмови у в’їзді до країни.

При цьому будуть передбачені винятки.

Росіяни матимуть змогу в’їхати до Фінляндії, наприклад, за сімейними обставинами — для зустрічі з близькими членами сім’ї, такими як діти, батьки, бабусі та дідусі.

Також громадяни РФ, як і раніше, можуть в’їжджати до Фінляндії для навчання та роботи. Дипломати належать до спеціальних груп. Крім того, до країни можуть в’їжджати, наприклад, представники опозиції.

До паспорта вноситиметься запис про відмову у в’їзді до країни, також може бути анульована віза, якщо за новим регламентом закінчилися підстави для її дії.

Це означає, що візи росіян, які приїжджають до Фінляндії як туристи, фактично анулюються. У цьому випадку мандрівник уже не може в’їхати на територію ЄС через кордон іншої країни Шенгену за візою, виданою Фінляндією.

  • 23 вересня міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що Гельсінкі вирішив практично повністю заборонити туристичні поїздки для росіян. Він повідомив, що уряд Фінляндії вже має принциповий проєкт рішення, технічна та юридична підготовка якого може зайняти кілька днів.
  • Майже 66 000 громадян Росії в’їхали до Європейського Союзу за останній тиждень (з 19 до 25 вересня), що більше на 30% порівняно з минулим тижнем.
  • 28 вересня повідомлялося, що за останній тиждень понад 50 000 росіян прибули до Фінляндії через сухопутний кордон після оголошення диктатором Володимиром Путіним про «часткову» мобілізацію.

Джерело

Новости Украины