Фінське видання розповіло, як Росія обходить санкції проти вантажних перевезень


Фінське видання розповіло, як Росія обходить санкції проти вантажних перевезень

Вантажівки (Фото — EPA)

Російські вантажі, як і раніше, перетинають кордон Євросоюзу. Але перевезення здійснюється не російськими вантажівками. На російській стороні кордону вантаж із російських фур переміщують до вантажівок ЄС. Про це повідомляє фінське видання Yle.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Я перевожу порожню машину на російську сторону кордону. Там вантажать машину, а потім я перевожу вантаж назад», – розповів Андрій Моцевіц, білоруський водій вантажівки, зареєстрованої в Латвії. З ним видання поспілкувалося на прикордонному переході Ваалімаа.

Перевантаження вантажу з російської фури на вантажівку Моцевиця відбувається по той бік східного кордону, у російській митній зоні.

8 квітня ЄС заборонив рух російських та білоруських вантажівок у Євросоюзі. Росія не відповіла взаємністю, тому європейські вантажівки, як і раніше, можуть працювати в Росії.

Іноді на російській стороні кордону просто змінюють водія причепа, і автопоїзд приходить до Фінляндії. Це також дозволено. «Якщо фінський тягач має російський причіп, це інтерпретується як фінська комбінація, і перевозити її через кордон цілком законно», – сказав головний митний інспектор Фінляндії Яркко Фагерстрем.

Читайте також: Велика Британія послабила санкції проти Росії в авіагалузі

Джерело

Новости Украины