Генасамблея ООН підтримала резолюцію України з «формулою миру»

Генасамблея ООН підтримала резолюцію України з "формулою миру"

Фото: t.me/ermaka2022

Генеральна Асамблея Організації об’єднаних Націй підтримала резолюцію, висунуту Україною. Документ містить положення української «формули миру». Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Телеграм-каналі.

– Є перемога. Генасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до роковин російського вторгнення. Вона закликає РФ зупинити бойові дії та вивести свої війська з України, а також закріплює основні положення української формули миру президента Володимира Зеленського, – заявив Єрмак.

За його словами, під час голосування цей документ було підтримано представниками 141 країни.

– Серед тих, хто нас підтримав, – провідні держави Ближнього Сходу. В останні тижні я був на постійному зв’язку з ними. Дуже вдячний усім, хто на річницю неспровокованої російської агресії виступив на боці України. Таких держав – 141. Світ розуміє, на чиєму боці правда, — наголосив він.

У засіданні Генасамблеї, присвяченому роковинам вторгнення Росії в Україну, взяли участь дипломати зі 193 країн-членів ООН. За запропоновану Україною резолюцію проголосувала 141 країна, проти виступили лише 7 держав, а ще 32 — утрималися. Так, проти проголосували Білорусь, Еритрея, Малі, КНДР, Росія, Нікарагуа і Сирія.

Генасамблея ООН підтримала резолюцію України з "формулою миру"

Генасамблея ООН підтримала резолюцію України з "формулою миру"

Фото: t.me/ermaka2022

Джерело

Новости Украины