Геноцид в Ізюмі. Як і з Бучею, Кремль назвав «брехнею» воєнні злочини своєї армії


Геноцид в Ізюмі. Як і з Бучею, Кремль назвав "брехнею" воєнні злочини своєї армії

Кремль, закат (фото — ЕРА)

Керівництво Росії, як і у випадку з різаниною в Бучі та інших деокупованих населених пунктах, відмовляється визнати відповідальність російських загарбників за воєнні злочини, докази яких з’явилися після звільнення частини Харківської області. Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков назвав це «брехнею».

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як висловився представник лідера російських окупантів і терористів Володимира Путіна, звинувачення на адресу росіян у вчиненні воєнних злочинів в Ізюмі «розвиваються за тим самим сценарієм, що й у Бучі».

«Це брехня», – заявив Пєсков.

ДОВІДКА. На початку квітня Сили оборони зайшли до міст і населених пунктів у Київській області, звідки раніше було вигнано війська РФ. На місцях знайшли тіла сотень вбитих окупантами мирних жителів. Керівництво РФ, зокрема міністр закордонних справ країни Сергій Лавров, назвало воєнні злочини своїх солдатів «фейком» та «постановкою київського режиму». Після трагедії Бучі Офіс генпрокурор відкрив провадження про геноцид.

Дивіться відео: «Зізнаюся у всьому». Журналісти знайшли окупантів, які вбивали людей під Києвом

На початку вересня 2022 року ЗСУ у стрімкому контрнаступі за лічені дні вигнали окупантів з більшої частини Харківської області.

  • 15 вересня було опубліковано фото масового поховання у лісі під Ізюмом. Президент Зеленський також показав знімки звідти та заявив, що це має бачити весь світ.
  • 18 вересня глава МЗС Литви Ландсбергіс закликав Захід дати Україні сучасні танки, бо «словесні засудження не допомагають» припинити геноцид.
  • Також 18 вересня генпрокурора Костіна у США запитали, чи звинуватить Путіна у геноциді – він визнав, що «буде непросто».

Читайте думку: Росіяни хочуть крові українців. Яму цього фашизму вирив сам Путін. І сам у неї впав

Джерело

Новости Украины