Генпрокурор пояснив, чому не відсторонив свого заступника — “героя” журналістських розслідувань

Генпрокурор пояснив, чому не відсторонив свого заступника - “героя” журналістських розслідувань

Фото: facebook.com/AndriyKostinUa

Генеральний прокурор Андрій Костін відповів на звернення народного депутата Ярослава Железняка. У ньому він пояснив, чому не відсторонив свого заступника Дмитра Вербицького, який став “героєм” вже трьох журналістських розслідувань через своє майно.

— Законодавством не передбачено повноважень Генерального прокурора відсторонювати прокурорів від виконання службових обов’язків на час службового розслідування, — сказано у відповіді Костіна, яку нардеп опублікував своєму телеграм-каналі.

Генпрокурор нагадав, що 21 червня тимчасово поклав виконання обов’язків Вербицького на інших своїх заступників.

Железняк додав, що на минулому тижні разом з колегами з різних фракцій відправив колективний лист на Андрія Костіна з проханням провести службове розслідування та відсторонити Дмитра Вербицького. За словами народного депутата, у повноваженнях генпрокурора є можливість звільняти прокурора з адміністративної посади за «неналежне виконання прокурором, який обіймає адміністративну посаду, посадових обов’язків, установлених для відповідної адміністративної посади».

— Тобто Вербицького можна звільнити з посади заступника, залишив просто прокурором, поки не буде дисциплінарного провадження. Ну і нагадаю, що Костін до цього звільняв ще одного свого зашкварного заступника Симоненка… «за власним бажанням». Думаю знайти потрібні аргументи до свого товариша Вербицького для виникнення такого бажання не стало б проблемою, — заявив Ярослав Железняк.

Генпрокурор пояснив, чому не відсторонив свого заступника - “героя” журналістських розслідувань

Генпрокурор пояснив, чому не відсторонив свого заступника - “героя” журналістських розслідувань

Фото: t.me/yzheleznyak

У травні та червні заступник генпрокурора Дмитро Вербицький став “героєм” трьох журналістках розслідувань — про своє майно в Києві, майно дівчини Христини Ільницької та майно в Туреччині. Два розслідування зробили “Схеми” та ще одно — ТСН. 19 червня генеральний прокурор України Андрій Костін не прийшов до Верховної Ради, попри те, що напередодні народні депутати проголосували за його виклик до парламенту. 18 червня Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького.
Джерело

Новости Украины